Unesite pojam vaše pretrage

Ekskurzija za učenike srednjih škola

[layerslider id=”8″]

Fondacija “Izvor Nade“ je u saradnji s prijateljskim fondacijama iz Tuzle, Zenice i Bihaća organizirala nagradnu ekskurziju za učenike srednjih škola, koji su ujedno i stipendisti ovih fondacija.

Okupljanje učesnika je bilo u Travniku u prostorijama Fondacije. Prvi i drugi dan druženja učenici su imali priliku da provedu u Travniku. Osim lijepog druženja u prostorijama Fondacije, učenici su mogli da prošetaju gradom, kao i da odigraju termin fudbala u obližnjoj sali. Drugi dan bio je predviđen za odlazak na planinu Vlašić, gdje su učenici uživali u ljepotama ove prelijepe planine. Šetnja, šale i kahva u toplim objektima na planini bili su nezaobilazni.

Drugog dana u večernjim satima, po povratku s planine Vlašić, grupa se uputila za Bihać. Učenici su u Bihaću srdačno dočekani od domaćina i imali su priliku da se lijepo odmore nakon dugog putovanja. Treći dan ove ekskurzije je bio predviđen za obilazak Zagreba, glavnog grada Hrvatske.

Sve značajnije znamenitosti Zagreba učenici su mogli da posjete (trg Bana Jelačića, Markov trg, katedrala, šetnja centrom grada). Također, učenici su posjetili i Islamski centar u Zagrebu gdje je upriličen i ručak. U večernjim satima, nakon posjete jednom od trgovačkih centara, vesela ekipa je krenula nazad ka Bihaću.

Četvrti dan bio je rezerviran za obilazak Bihaća i Bužima. Učenici su uživali u prirodnim ljepotama Bihaća i njegove rijeke Une, kao i prelijepom pejzažu Bosanske krajine i Bužima.
I kao šlag na tortu, učenici su posjetili jednog od studenata-stipendista fondacije  “Izvor Nade“, koji živi u Velikoj Kladuši. I zaista domaćinstvo i gostoprimstvo su bili na visokom nivou. Nakon toga, u večernjim satima ekipa se zaputila prema Travniku i time je i završena ova prelijepa ekskurzija.

 

Fondacije će se i u budućnosti zajedno sa svojim prijateljskim fondacijama potruditi da upriliči slična putovanja za učenike srednjih škola.

Iz kategorije izdvajamo

Posjeta djece iz Konjevic-Polja 19.6.2019a

Učenici iz Konjević-Polja gosti Fondacije “Izvor nade“

  Učenici s područja Konjević-Polja danas su, u pratnji predstavnika Vijeća roditelja,  posjetili Studentski dom “Prof. dr. Fikret Hadžić“ u Sarajevu. Učenici, ...

19 Juna, 2019

85 učenika iz Potočara posjetilo Fondaciju "Izvor nade"

Fondacija "Izvor nade" danas je u Studentskom domu "Prof. dr. Fikret Hadžić" u Sarajevu ugostila učenike Područne škole "Potočari". Učenici su ...

18 Juna, 2019
Posjeta maj 2018 MIZ Bos Brod a

Djeca s područja MIZ Bos. Brod u posjeti Fondaciji “Izvor nade“

Fondaciju “Izvor nade“ i istoimeni studentski dom jučer su posjetila djeca s područja Medžlisa Islamske zajednice Bos. Brod. Domaćin ovoj ...

7 Maja, 2018