Faruk Ćidić, stipendista Fondacije, izabran za novog predsjednika Studentskog parlamenta IBU-a

faruk-cidic

Faruk Ćidić izabran je za novog predsjednika Studentskog parlamenta Internacionalnog Burch univerziteta u Sarajevu.

Ćidić koji je i stipendista Fondacije “Izvor nade“ u izjavi za oficijalnu stranicu Fondacije kaže kako je ovo velika čast ali u isto vrijeme velika odgovornost.

“Sâmo imenovanje prihvatam veoma ozbiljno jer sam tu zbog svojih kolega, studenata Burch univerziteta. U narednom periodu planiramo finalizirati detaljnu strategiju rada Studentskog parlamenta na kojoj smo uveliko počeli raditi. Sa veoma ambicioznim ciljevima koračamo potpuno motivisani i spremni na dugotrajan rad u zamjenu za izuzetno efektivne i učinkovite rezultate“, kaže mladi Ćidić koji je druga godina Fakulteta za informacijske tehnologije na Burch univerzitetu.

Na sastanku koji je održan 8. decembra ove godine, predstavnici Studentskog parlamenta usvojili su nacrt plana rada Parlamenta za ovu akademsku godinu. Razgovaralo se o predstojećim aktivnostima i zadacima, kao i projektima koji su planirani za ovaj mandat.

Parlament se sastoji se od 30 članova. U parlamentu su predstavnici sa svakog odsjeka od kojih pet čine članove izvršnog odbora.

Promotivna brošura

Naš katalog