Djeca s područja MIZ Bos. Brod u posjeti Fondaciji “Izvor nade“

Posjeta maj 2018 MIZ Bos Brod a

Fondaciju “Izvor nade“ i istoimeni studentski dom jučer su posjetila djeca s područja Medžlisa Islamske zajednice Bos. Brod. Domaćin ovoj posjeti bio je predsjednik UO Fondacije, mr. Armin Avdić sa stipendistima Fondacije, Amilom Mehićem i Ahmedom Seferovićem.

Posjeta je upriličena u okviru učešća djece na Završnim ispitima iz mektebske nastave koje je organizirao Rijaset Islamske zajednice u BiH. Djeca su bila oduševljena posjetom, a dan i posjeta su iskorišteni i za posjete Tunelu spasa, Vrelu Bosne, Žutoj tabiji, Gazi Husrev-begovoj medresi te Baščaršiju.

Admir Blitović, glavni imam MIZ Bos. Brod u izjavi za stranicu Fondacije “Izvor nade“ izrazio je zahvalnost rukovodstvu Fondacije na gostoprimstvu i dočeku djece s područja MIZ Bos. Brod.

“Ovo je rezultat kvalitetne saradnje koju smo uspostavili unazad nekoliko godina. Naime, predstavnici Fondacije su na području MIZ Bos. Brod ranije organizirali podjele iftara a mi smo ovom posjetom željeli nastaviti uspješnu saradnju s ovom Fondacijom“, kazao je Admir Blitović, glavni imam MIZ Bos. Brod.

Za djecu je upriličen ručak u restoranu Studentskog doma “Izvor nade” a nakon toga i podjela paketića te kratka prezentacija rada Fondacije.

Promotivna brošura

Naš katalog