Unesite pojam vaše pretrage

“Zimski malonogometni turnir“ Fondacije “Izvor nade“ pripao ekipi “St4“

Pobjedici Malonogometnog turnira Fondacije Izvor nade, 24. decembar 2017.

Pobjedici Malonogometnog turnira Fondacije Izvor nade, 24. decembar 2017.

Fondacija za unaprijeđenje obrazovanja i kulture “Izvor nade“ jučer je organizirala tradicionalni “zimski“ malonogometni turnir za stipendiste Fondacije. Sedmi po redu turnir odigran je u dvorani “Ramiz Salčin“ na Mojmilu a učešće na turniru uzelo je sedam ekipa.

Pored stipendista Fondacije “Izvor nade“ iz Sarajeva, učešće na turniru uzeli su i bivši stipendisti te donatori Fondacije što je ovom turniru dalo dimenziju više.

Timovi su bili podijeljeni u dvije grupe, nakon čega su dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe obezbijedile plasman dalje.

U finalnom meču snage su odmjerile ekipe “St4“ i “Banjaluka“. Bolja je bila ekipa “St4“ i zasluženo slavila rezultatom 4:2.

Sastav pobjedničke ekipe činili su: Elvir Halilović (kapiten), Amer Mehić, Ismet Fazlić, Sifet Omerašević, Sabahudin Dizdarević, Ismet Delić (golman), Ćazim Hercegović, Tarik Agetović.

Pehar i medalje pobjedničkoj ekipi uručio je Hamdo Neretljak, jedan od donatora Fondacije “Izvor nade“.

Elvir Halilović, kapiten pobjedničke ekipe, izjavio je kako ova aktivnost uvijek ima dobar odziv što je potvrđeno i na ovom turniru. On je čestitao saigačima na pobjedi i zahvalio se Fondaciji na upriličenom malonogometnom turniru.
“Čestitao bih i protivničkim ekipama na fer i korektnoj igri. Organizatori su se zaista potrudili i pružili svoj maksimum, da igrači i gledatelji imaju ugodnu atmosferu, kako na terenu tako i na tribinama. Finalna utakmica sama po sebi uvijek donosi neizvjesnost i određenu dozu adrenalina, što svaki igrač osjeti, jer je ulog veliki a šanse su 50:50. Međutim, kroz prethodne utakmice smo se pomalo mučili i tražili dobitnu kombinaciju što smo i pronašli. U finalnoj utakmici presudio je oslabljeni roster protivničke ekipe, koja nije imala zamjene, što smo mi znali iskoristiti, i pomalo na svježinu i vještine koje smo imali, iskoristili“, kazao je Halilović koji je u ovoj utakmici igrao poziciju tzv. “pivot“ igrača.

“Nadam se i očekujem u budućnosti više ovakvih turnira, da se međusobno takmičimo, a prije svega upoznajemo i družimo, jer zaista se mnogo prijateljstava sklopi kroz ovakve turnire“, istakao je Halilović.

Djedović zadovoljan organizacijom turnira

Irfan Djedović, koordinator za rad sa studentima pri Fondaciji “Izvor nade“ zadovoljan je organizacijom turnira.

“Još jedan u nizu uspješno organizovanih malonogometnih turnira za naše stipendiste. Treba istaći kako smo na ovom turniru imali šarolik sastav ekipa, od najmlađih srednjoškolaca, zatim trenutnih studenata, bivših stipendista kao i donatora Fondacije, što je činilo ukupnu brojku od oko 50 učesnika na turniru. Ono što se da zaključiti jeste to da je ovo jedna od omiljenih aktivnosti naših stipendista, te sami njihovi komentari nakon turnira govore u prilog tome. Nadamo se da će ova tradicija da traje i dalje, na zadovoljstvo svih“, kazao je Djedović.

[URIS id=4541]

Iz kategorije izdvajamo

STEM Meetup Vol. 3

Studentski dom “Prof.dr. Fikret Hadžić” ponovo je bio mjesto gdje se slavi i razgovara o nauci. Treću godinu zaredom, okupljamo ...

22 Marta, 2023

Akcija Iftari 2023 - Dijelimo nadu

Dragi donatori, stipendisti, aktivisti i prijatelji fondacije Izvor nade. Dolazi nam mjesec, dašak milosti, duhovnog uzdizanja i preporoda. Mjesec povratka, kako ...

13 Marta, 2023

Sretan Dan nezavisnosti

Jer postali smo pametni iz prkosa.“Zatvoren u mozak zarobljen u srce. U toj tamnoj jami vječno sanjaš sunce” - Mak ...

1 Marta, 2023