Unesite pojam vaše pretrage

Ured Fondacije u Nedžarićima upriličio svečani program za Dan državnosti BiH

Ured Fondacije Izvor nade Nedzarici organizirao program za Dan drzavnosti BiH

Ured Fondacije Izvor nade Nedzarici organizirao program za Dan drzavnosti BiH

Rukovodstvo Ureda Fondacije “Izvor nade“ u Nedžarićima sinoć je organizirao svečani program u povodu 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Rukovodstvo Ureda koje brine o srednjoškolkama i studenticama koje se školuju i studiraju u Sarajevu, program je otpočeo intoniranjem himne Bosne i Hercegovine.

Prisutni su imali priliku na početku pogledati video-spot o ljepotama Bosne i Hercegovine. Nakon video-spota studentice Lejla Mujanović i Ajla Dedić izvele su “Historijski monolog“ i recitaciju Mahmuda Derviša “Vi što hitate“.

Prisutnima se obratila Sanela Pelivani, saradnica Ureda za vjerska i kulturna pitanja koja je zajedno s Almom Kantardžić bila i glavni organizator programa.

Pelivani je naglasila značaj i ulogu toplih emocija koje se trebaju razvijati za domovinu te se iste trebaju ogledati i u praksi.

“Ako volimo svoju domovinu, činimo sve da napreduje“, kazala je Pelivani.

Aktivistice Fondacije, Alma Kantardžić i Belma Podbičanin, potcrtale su važnost zajedničkog angažmana na izgradnji bolje budućnosti.

One su svoj dugogodišnji aktivizam u Fondaciji prepoznale kao najvažniji i najdugoročniji doprinos boljoj budućnosti te naglasile da su u današnje vrijeme ulaganje u odgoj i obrazovanje mladih jedna goruća potreba.

Tokom programa prikazan je i video-klip koji su pripremile stipendistice i aktivistice Fondacije s kraćim komentarom na pitanje “Šta osjećate kad se spomene BiH?“.

Prisutni su aplauzima nagradili i stipendistice Fondacije koje su na ovogodišnjem fotokonkursu “BiH kroz moj objektiv“ osvojile zapažene rezultate. Berina Omerašević osvojila je prvo, a Selma Hećimović treće mjesto u kategoriji “Studenti stipendisti Fondacije ‘Izvor nade’“, dok je Almira Petrović osvojila treće mjesto u kategoriji “Srednjoškolci stipendisti Fondacije ‘Izvor nade’“.

Na kraju programa, prisutnima se obratila i Merjem Salihagić, savjetnik za odgoj pri Uredu Fondacije u Nedžarićima.

Salihagić je istakla važnost rada na promjenama postojećeg stanja u društvu.
“Moramo biti promjena koju želimo vidjeti. Hvala svim aktivisticama na različitim vidovima podrške koju daju projektima Fondacije. Zahvala svakako i stipendisticama što nas čine srećnim svojim uspjesima a samim tim i našu bolju budućnost izvjesnijom“, kazala je Salihagić na kraju programa.

[URIS id=2620]

Iz kategorije izdvajamo

KONKURS za dodjelu stipendija u akademskoj 2023/2024. godini

FONDACIJA “IZVOR NADE” SARAJEVOButmirska cesta 18d71000 SarajevoraspisujeKONKURSza prijem kandidata i dodjelu stipendija u akademskoj 2023/24. godiniFinansijska sredstva osigurava Fondacija “Izvor ...

18 Maja, 2023

Iftari '23 – Dijelimo nadu: Solidarnost i ljubav širom Bosne i Hercegovine, Turske i Sirije

U sklopu akcije "IFTARI '23 – DIJELIMO NADU", Fondacija "Izvor nade" je tokom svetog mjeseca Ramazana posjetila povratnička mjesta širom ...

21 Aprila, 2023

STEM Meetup Vol. 3

Studentski dom “Prof.dr. Fikret Hadžić” ponovo je bio mjesto gdje se slavi i razgovara o nauci. Treću godinu zaredom, okupljamo ...

22 Marta, 2023