Unesite pojam vaše pretrage

U Travniku održana Zimska škola za učenice – stipendistice Fondacije “Izvor nade“

Zimska skola Travnik 2017 5

Zimska skola Travnik 2017 5

Rukovodstvo Ureda Fondacije “Izvor nade“ Nedžarići organiziralo je Zimsku školu, edukativno-zabavni team building, za srednjoškolke i osnovnoškolke stipendistice Fondacije “Izvor nade“.

Zimska škola ove godine upriličena je u Travniku od 25. do 29. januara ,a zimsko vrijeme iskorišteno je i za izlet na Vlašić.

Raznovrstan program imao je za cilj odmor i konstruktivno provođenje slobodnog vremena, kvalitetno druženje i odgojno-obrazovne aktivnosti, a rukovodstvo Ureda je za učenice obezbijedilo obilazak Vezirskog grada.

“Bila je ovo prilika da učenice odmore od napornog polugodišta i kvalitetno se pripreme za drugo polugodište. Učenice su uživale u časovima i radionicama iz oblasti kulture, vjere, psihologije, liderstva i raznih obrazovnih sadržaja, kvizova i takmičenja, a najboljima su uručene prigodne motivacione nagrade“, kazala je Merjem Salihagić, savjetnica za odgoj pri Fondaciji “Izvor nade“.

Punu podršku realizaciji programa pružile su mentorice i studentice Fondacije Dževida Tarakčija, Medina Saračević i Amina Mihaljević te na taj način doprinijele besprijekorno pozitivnoj i prijateljskoj atmosferi.

“Program je bio vrlo kvalitetan i ono što se meni svidjelo – držao je pažnju. Jednostavno, za nas kao srednjoškolce u razvoju vrlo je bitan faktor podrške koju nam pružaju na programima Fondacije. Mi, kao individue otvaramo neke nove vidike, u novom gradu, što je pohvalno, kako za nas tako i za Fondaciju. Svrha Zimske škole bila je steći novo znanje, upoznati novu sredinu te otići kući s novim iskustvom. Fondacija i ovogodišnja Zimska škola su u tome uspjeli“, izjavila je Dževada Hajdarević, učenice Medicinske škole.

Učenica iste škole, Fata Ahmetspahić, kaže kako je ovo bila prilika da se nauči nešto novo ali da se učenice zabave na kreativan način.

“Bio je ovo jedan prelijep odmor kako za dušu tako i tjelo. Program je kreiran tako da nije bilo uobičajnog ‘slobodnog vremena’ ali nijedna aktivnost nije bila opterećenje bilo kakve vrste. Puno toga smo naučile a uz to smo se i družile i fino zabavile“, kazala je Ahmetspahić.

“Svaki program je poseban na svoj način. Ovakvi programi nas uče odgovornosti i pravilnoj organizaciji vremena i koliko u jednom pravilno raspoređenom danu možemo doprinijeti grupi i naučiti puno toga“, izjavila je Almira Petrović, stipendistica Fondacije “Izvor nade“ i učesnica ovogodišnje Zimske škole.

[URIS id=2909]

Iz kategorije izdvajamo

STEM Meetup Vol. 3

Studentski dom “Prof.dr. Fikret Hadžić” ponovo je bio mjesto gdje se slavi i razgovara o nauci. Treću godinu zaredom, okupljamo ...

22 Marta, 2023

Akcija Iftari 2023 - Dijelimo nadu

Dragi donatori, stipendisti, aktivisti i prijatelji fondacije Izvor nade. Dolazi nam mjesec, dašak milosti, duhovnog uzdizanja i preporoda. Mjesec povratka, kako ...

13 Marta, 2023

Sretan Dan nezavisnosti

Jer postali smo pametni iz prkosa.“Zatvoren u mozak zarobljen u srce. U toj tamnoj jami vječno sanjaš sunce” - Mak ...

1 Marta, 2023