Unesite pojam vaše pretrage

U Travniku održana prezentacija o aktivnostima Fondacije "Izvor nade"

U Travniku odrzana prezentacija Fondacije Izvor nade april 2018 a

U Travniku odrzana prezentacija Fondacije Izvor nade april 2018 a

Predstavnici Fondacije “Izvor nade”, direktor Tarik Agetović i stručna saradnica za odgoj, Merjem Salihagić, prezentirali su aktivnosti i rad Fondacije zainteresiranim maturantima u Travniku.

Cilj je bio da se učenicima završnih razreda srednjih škola ponudi informacija više o projektima, aktivnostima i uslovima koje pruža Fondacija “Izvor nade”.

Prezentaciji su prisustvovali učenici Travničke gimanzije i Elči Ibrahim-pašine medrese koji su sa posebnom pažnjom pratili izlaganje predstavnika Fondacije.

“Na naše zadovoljstvo, kontaktirani smo od strane jedne vrijedne profesorice iz Travnika, da održimo prezentaciju maturantima iz dvije škole u kojima je ona angažirana.
Zašto na naše zadovoljstvo? Pa iz razloga što su profesori i nastavnici, koji vode integralnu odgojnu brigu o djeci postali prava rijetkost. Ona je željela da im pomogne u njihovim planovima studija, te olakšicama koje mogu ostvariti.
U tu svrhu smo napravili posjetu, održali interaktivnu prezentaciju za 30-tak učenika Travničke gimnazije i Medrese.
Fondacija postoji zbog onih koji je trebaju i koji su spremni iskoristiti te dobrotvorne resurse za maksimalni uspjeh”, kazala je Salihagić i pozvala maturante da prate zvaničnu web stranicu Fondacije na kojoj će uskoro biti objavljen konkurs za stipendiranje za školsku 2018/2019. godinu.

[URIS id=4838]

Iz kategorije izdvajamo

Posjeta djece iz Konjevic-Polja 19.6.2019a

Učenici iz Konjević-Polja gosti Fondacije “Izvor nade“

  Učenici s područja Konjević-Polja danas su, u pratnji predstavnika Vijeća roditelja,  posjetili Studentski dom “Prof. dr. Fikret Hadžić“ u Sarajevu. Učenici, ...

19 Juna, 2019

85 učenika iz Potočara posjetilo Fondaciju "Izvor nade"

Fondacija "Izvor nade" danas je u Studentskom domu "Prof. dr. Fikret Hadžić" u Sarajevu ugostila učenike Područne škole "Potočari". Učenici su ...

18 Juna, 2019
Posjeta maj 2018 MIZ Bos Brod a

Djeca s područja MIZ Bos. Brod u posjeti Fondaciji “Izvor nade“

Fondaciju “Izvor nade“ i istoimeni studentski dom jučer su posjetila djeca s područja Medžlisa Islamske zajednice Bos. Brod. Domaćin ovoj ...

7 Maja, 2018