Unesite pojam vaše pretrage

Treća sedmica akcije "Iftari 2018": Posjete Rogatici, Jezeru, Bos. Dubici i Trebinju, podijeljeno 490 iftara

 

Treća sedmica ramazana bila je prilika da građani BiH, aktivisti i donatori Fondacije, posjete četiri povratnička mjesta: Kukavice u Rogatici, Jezero, Polje u Bos. Dubici i Trebinje.

Tokom navedenih posjeta podijeljeno je 490 iftara te uručeno 80 ramazanskih paketića za djecu.


Kukavice, Rogatica

Aktivisti Fondacije posjetili su 28. maja selo Kukavice u sastavu općine Rogatica. Tom prilikom podijelili su radost ramazana i iftara sa povratnicima koji žive u Kukavicama. Podijeljeno je 100 iftara te 10 prigodnih ramazanskih paketića za djecu.

Prisutnima se obratio glavni imam Medžlisa islamske zajednice Rogatica, Amel ef. Kozlić koji se zahvalio na upriličenom iftaru za mještane ovog povratničkog mjesta.

U ime Fondacije, obratio se Enes Hujdur, koordinator za rad sa donatorima, koji je zahvalio na gostoprimstvu te ukazao na razmišljanje o blagodati mjeseca ramazana i mudrosti zajedničkog posta.

[URIS id=5177]


Jezero

Aktivisti, prijatelji i donatori Fondacije posjetili su općinu Jezero 30. maja, te za postače u ovoj općini, pripremili 145 iftara.

Domaćin posjete u Jezeru bio je imam Semin ef. Česo koji se zahvalio Fondaciji na organizaciji i ovakvom vidu podrške. Prisutnima se obratio i glavni imam Zehrudin ef. Hadžić koji je istakao da je ovo druga godina za redom kako aktivisti Fondacije organizuju iftar na području MIZ Jajce.

U ime Fondacije prisutne je poselamio Tarik Agetović, direktor Fondacije koji je kazao kako je ovo deveta godina zaredom kako Fondacija obilazi povratnička mjesta i dijeli radost iftara s povratnicima. Prisutne je upoznao s osnovnom djelatnošću Fondacije i aktivnostima na stipendiranju učenika i studenata. Najmlađe je pozvao da se polovinom augusta prijave i pridruže ljetnoj školi koja će biti organizovana za djecu iz povratničkih mjesta posjećenih tokom mjeseca ramazana.

Tokom posjete Jezeru za najmlađe, njih 35-ero, uručeni su prigodni ramazanski paketići.

[URIS id=5181]


Trebinje

Posjeta južnom dijelu Bosne i Hercegovine bila je ove sedmice usmjerena prema Trebinju. Aktivisti i prijatelji Fondacije organizirali su 2. juna iftar za 100 osoba.

Pristunim vjernicima obratio se glavni imam Medžlisa islamske zajednice Trebinje, hfz. Sadik ef. Fazlagić koji se zahvalio na dolasku i organizaciji iftara za postače na području Trebinja.

U ime Fondacije obratio se Enes Hujdur, koordinator za rad sa donatorima Fondacije. Hujdur se zahvalio na gostoprimstvu te naveo neke od aktivnosti koje Fondacija realizira.

[URIS id=5192]


Polje, Bos. Dubica

Posjetu krajnjem sjeveru naše zemlje i općini Bos. Dubica 2. juna  činilo je više 20 aktivista i prijatelja Fondacije.

Domaćin, Selvedin ef. Beganović, kazao je u obraćanju prisutnim postačima i gostima, da je ova posjeta nastavak saradnje  koja traje već duže vrijeme.  Iftar je upriličen na vakufskoj parceli i pomoćnim objektima koji su izgrađeni prošle godine i ovo je prvi put da se neka od aktivnosti organizuje na navedenom mjestu.

Domaćin je pripremio prigodan program koji su za prisutne postače izveli polaznici mektebske nastave.  Za najmlađe, njih 35-ero, od strane Fondacije “Izvor nade“, pripremljeni su prigodni  ramazanski paketići.

U ime Fondacije obratio se direktor Agetović i kazao kako je opstanak povratnika dodatni  motiv da misiju i akciju “Iftari“ nastave i narednih godina.

“Da nema povratnika mi ne bismo imali s kim iftariti i podijeliti radost ramazana u Bos. Dubici“, kazao je tokom obraćanja direktor Agetović.

[URIS id=5200]

Iz kategorije izdvajamo

Kampanja 16 dana aktivizma - Ne_žmiri Vol. 2

Fondacija “Izvor nade” drugu godinu zaredom realizuje aktivnosti povodom 16 dana aktivizma u sklopu kampanje “Ne žmiri”, kojom se želi ...

8 Decembra, 2022

Teen Talks II - Nedjelja povjerenja

PRIJAVI ME U prvom ciklusu smo savladali tehnike na relaciji “učnik vs. nastavnik”, odnosno tehnike za kvalitetno predstavljanje sebe i saradnju ...

27 Novembra, 2022

Teen Talks - Vikend povjerenja

PRIJAVI ME Znamo, tempo u kojem živimo postao je prebrz za savladati sve što se od nas očekuje. A znamo li ...

13 Septembra, 2022