Unesite pojam vaše pretrage

Stipendisti posjetili kompanije Rama-Glas i Hano

Posjeta kompaniji Rama-Glas april 2018_e

Posjeta kompaniji Rama-Glas april 2018_e

Stipendisti Fondacije “Izvor nade“ jučer i danas posjetili su kompanije Rama-Glas i Hano sa sjedištem u Sarajevu.

Studentima i stipendistima Fondacije obratio se Nahid Hasanbegović, vlasnik navedenih kompanija. Hasanbegović je studentima poručio da se uz trud i zalaganje itekako može uspjeti u Bosni i Hercegovini a dokaz je i uspješno poslovanje kompanija Rama-Glas, Hano i Hano-trans na domaćem i ino tržištu. Naglasio je da kompanije ukupno imaju zaposlenih oko 300 radnika od čega njih 50 sa visokom stručnom spremom.

Kompanija je, nakon izgradnje novih i modernih proizvodnih hala, trenutno u procesu instalacije novih sistema koji će omogućiti kvalitetniju proizvodnju i još bolje pozicioniranje na domaćem i stranom tržištu.

Cilj navedenih posjeta bilo je upoznavanje sa radom ovih uspješnih bosanskohercegovačkih kompanija, koje više od polovine svojih poslova uspješno završavaju na stranom tržištu. Na ovaj način studentima je skrenuta pažnja da u našoj zemlji nije sve tako crno i da se uz naporan rad i zalaganje može uspjeti.

Studentima su se obratili i projekt menadžeri kompanija te istakli da je entuzijazam vrlo važan te da trebaju iskoristiti prilike koje im se pružaju.

Jasmina Bajrić –Zukić, inžinjer arhitekture, istakla je u obraćanju studentima vrlo kvalitetnu timsku atmosferu, mogućnost napredovanja kroz učenje od starijih kolega, ali i upoznatost sa svjetskim trendovima koji krase ove kompanije. Ona je dodala da studenti trebaju iskoristiti prilike koje im se nude.

Almir Aličković, inžinjer mašinstva, kazao je kako rukovodstvo kompanije jednaku pažnju posvećuje i vanradnim aktivnostima zaposlenika što u današnjem vremenu je postala rijetkost.

“Na ovaj način zaposlenici se osjećaju kao dio porodice, kao dio tima koji može dati puno bolje rezultate nakon takvog pristupa“, istakao je Aličković.

Nakon prezentacije, studenti su s projekt menadžerima obišli proizvodne kapacitete kompanija Rama-Glas i Hano, te se upoznali s proizvodnim procesima i proizvodima navedenih kompanija.

Studenti su izrazili zadovljstvo upriličenom posjetom te savjetima koje su čuli od gdina Hasanbegovića kao i projekt menadžera ove kompanije.

Merjem Salihagić, koordinator za rad sa studentima pri Fondaciji “Izvor nade“ kazala je kako “raduje činjenica da imamo reprezentativne kompanije koje svojim poslovanjem daju potpuno drugačiju sliku od one koja se trenutno nudi društvu. Važno je da ovi mladi ljudi mijenjaju percepciju u pozitivnom smjeru te da se bore za svoje mjesto pod suncem. Prostora u našoj zemlji itekako ima i potrebno je iskoristiti prilike koje se nude“, istakla je Salihagić.

[URIS id=4783]

Iz kategorije izdvajamo

Drugi ciklus treninga za mentorice i mentore

Treninzi vršnjačkog mentorstva u fondaciji su prilika za unapređenje životnih vještina, motivacije i kvalitetne relaksacije. Kad su u pitanju programi na ...

2 Marta, 2021

Progres gradnje kroz fotografije

U susret budućem izgledu doma. Pratite sedmični progres.

1 Marta, 2021

Bosno, zemljo moja mila

Studenti su povodom Dana nezavisnosti podijelili svoju ljubav prema Bosni i Hercegovini sa građanima Ilidže. Uživali u suncu, pjevali i čitali ...

1 Marta, 2021