Unesite pojam vaše pretrage

Stipendisti Fondacije u jednodnevnom izletu Hercegovini

Posjeta stipendista Fondacije Izvor nade Hercegovini, april 2018

Posjeta stipendista Fondacije Izvor nade Hercegovini, april 2018

Sunačno vrijeme i ugodan proljetni dan vikenda stipendisti Fondacije su, zajedno s koordinatorima Fondacije, iskoristili za posjetu nekoliko gradova naše zemlje. Tako su stipendisti posjetili Foču, Trebinje, Stolac, Blagaj i Mostar.

Prvo odredište nakon kratke pauze u Foči bilo je Trebinje, grad smješten na krajnjem jugu Bosne i Hercegovine, u dolini rijeke Trebišnjice. Ovaj grad slovi za jednu od najljepših kulturno-historijskih cjelina u Bosni i Hercegovini. Studenti su imali priliku posjetiti manastir Hercegovačka Gračanica, gdje je sahranjen pjesnik Jovan Dučić. Pored manastira, studenti su obišli Arslanagića most, Stari Grad i druge znamenitosti, smještene u ovom hercegovačkom gradu.

Nakon odmora i pauze u Stocu, studenti su posjetili Blagaj i blagajsku tekiju. U blizini Blagaja je izvor rijeke Bune koji predstavlja najveći kraški izvor u Evropi. Pored izvora Bune nalazi se čuvena sufijska tekija. Ugodan ambijent i lijepo sunčano vrijeme su omogućili da se jedinstven događaj za studente i stipendiste Fondacije.

U predvečernjim satima je uslijedila posjeta Mostaru i Starom Mostu, prvom kulturnom spomeniku u Bosni i Hercegovini koji se nalazi na UNESCO-voj listi zaštićenih spomenika kulture svijeta.

Utisci s izleta bi se, po riječima jednog pjesnika, mogli definirati kao “Putovanja vas prvo ostave bez riječi, a onda vas pretvore u pripovijedača“. Nakon upriličenog izleta svako od studenata ponio je lijepe uspomene na sunčanu i lijepu Hercegovinu.

Jedan od onih koji su uživali u hercegovačkom suncu je i Adin Polić.

“Ovo putovanje je bilo izuzetna prilika da se družimo i dodatno učvrstimo prijateljstva, relaksirani od svakodnevnih pritisaka s kojima se susrećemo na fakultetu i u glavnom gradu naše zemlje. Ponekad je za dobar odmor dovoljno se udaljiti od mjesta svakodnevnice a mi smo imali priliku još i družiti se sa divnim ljudima, tako da nam je pravi odmor bio zagarantiran. Vjerujemo da je putovanje jedno lijepo i novo iskustvo jer smo obišli neka mjesta prvi put i uvjerili se u ljepote naše Domovine,“ kazao je Polić po povratku s jednodnevnog izleta u Hercegovinu.

[URIS id=4814]

Iz kategorije izdvajamo

Posjeta maj 2018 MIZ Bos Brod a

Djeca s područja MIZ Bos. Brod u posjeti Fondaciji “Izvor nade“

Fondaciju “Izvor nade“ i istoimeni studentski dom jučer su posjetila djeca s područja Medžlisa Islamske zajednice Bos. Brod. Domaćin ovoj ...

Maj 7, 2018
Posjeta djece iz Novih Miljanovaca 22. april 2018 a

Djeca iz Novih Miljanovaca u posjeti Fondaciji "Izvor nade"

Rukovodstvo Fondacije "Izvor nade" danas je upriličilo gostoprimstvo za djecu koja pohađaju mektebsku nastavu u Novim Miljanovcima, MIZ Tešanj. Za ...

April 22, 2018
U Travniku odrzana prezentacija Fondacije Izvor nade april 2018 a

U Travniku održana prezentacija o aktivnostima Fondacije "Izvor nade"

Predstavnici Fondacije "Izvor nade", direktor Tarik Agetović i stručna saradnica za odgoj, Merjem Salihagić, prezentirali su aktivnosti i rad Fondacije ...

April 17, 2018