Unesite pojam vaše pretrage

Stipendisti Fondacije u jednodnevnom izletu Hercegovini

Posjeta stipendista Fondacije Izvor nade Hercegovini, april 2018

Posjeta stipendista Fondacije Izvor nade Hercegovini, april 2018

Sunačno vrijeme i ugodan proljetni dan vikenda stipendisti Fondacije su, zajedno s koordinatorima Fondacije, iskoristili za posjetu nekoliko gradova naše zemlje. Tako su stipendisti posjetili Foču, Trebinje, Stolac, Blagaj i Mostar.

Prvo odredište nakon kratke pauze u Foči bilo je Trebinje, grad smješten na krajnjem jugu Bosne i Hercegovine, u dolini rijeke Trebišnjice. Ovaj grad slovi za jednu od najljepših kulturno-historijskih cjelina u Bosni i Hercegovini. Studenti su imali priliku posjetiti manastir Hercegovačka Gračanica, gdje je sahranjen pjesnik Jovan Dučić. Pored manastira, studenti su obišli Arslanagića most, Stari Grad i druge znamenitosti, smještene u ovom hercegovačkom gradu.

Nakon odmora i pauze u Stocu, studenti su posjetili Blagaj i blagajsku tekiju. U blizini Blagaja je izvor rijeke Bune koji predstavlja najveći kraški izvor u Evropi. Pored izvora Bune nalazi se čuvena sufijska tekija. Ugodan ambijent i lijepo sunčano vrijeme su omogućili da se jedinstven događaj za studente i stipendiste Fondacije.

U predvečernjim satima je uslijedila posjeta Mostaru i Starom Mostu, prvom kulturnom spomeniku u Bosni i Hercegovini koji se nalazi na UNESCO-voj listi zaštićenih spomenika kulture svijeta.

Utisci s izleta bi se, po riječima jednog pjesnika, mogli definirati kao “Putovanja vas prvo ostave bez riječi, a onda vas pretvore u pripovijedača“. Nakon upriličenog izleta svako od studenata ponio je lijepe uspomene na sunčanu i lijepu Hercegovinu.

Jedan od onih koji su uživali u hercegovačkom suncu je i Adin Polić.

“Ovo putovanje je bilo izuzetna prilika da se družimo i dodatno učvrstimo prijateljstva, relaksirani od svakodnevnih pritisaka s kojima se susrećemo na fakultetu i u glavnom gradu naše zemlje. Ponekad je za dobar odmor dovoljno se udaljiti od mjesta svakodnevnice a mi smo imali priliku još i družiti se sa divnim ljudima, tako da nam je pravi odmor bio zagarantiran. Vjerujemo da je putovanje jedno lijepo i novo iskustvo jer smo obišli neka mjesta prvi put i uvjerili se u ljepote naše Domovine,“ kazao je Polić po povratku s jednodnevnog izleta u Hercegovinu.

[URIS id=4814]

Iz kategorije izdvajamo

Podijeljeno 1383 iftara i dječija paketića u devet općina

U Fondaciji Izvor nade osjećamo se zahvalno i ponosno, što 12. godinu za redom, zajedno sa Vama i sa našim ...

13 Maja, 2021

Akcija Iftari 2021 - Jer Brinemo!

Dragi donatori, stipendisti, aktivisti i prijatelji fondacije Izvor nade, dozvolite na početku mjeseca Ramazana da uputimo dove Svevišnjem da ovaj mjesec ...

29 Marta, 2021

Drugi ciklus treninga za mentorice i mentore

Treninzi vršnjačkog mentorstva u fondaciji su prilika za unapređenje životnih vještina, motivacije i kvalitetne relaksacije. Kad su u pitanju programi na ...

2 Marta, 2021