Unesite pojam vaše pretrage

Stipendisti Fondacije “Izvor nade“ darovali krv

Darivanje krvi - Fondacija Izvor nade - maj 2017

Darivanje krvi - Fondacija Izvor nade - maj 2017

Fondacija “Izvor nade“ u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH organizirala je danas dobrovoljno darivanje krvi u Studentskom domu “Izvor nade“ dok je za studentice darivanje krvi priređeno u zgradi Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH.

Shodno već dobro osmišljenoj saradnji Fondacije “Izvor nade“ i Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH studenti su darovali “tečnost što život znači“ i time pomogli instituciju koja brine o dovoljnim rezervama krvi u FBiH.

Zavod za transfuzijsku medicinu Federacije BiH sa svojim timom zadovoljan je današnjim odzivom studenata.

“Studenti su krv darovali u Studentskom domu ‘Izvor nade’ dok su studentice to isto učinile u službenim prostorijama Zavoda za Transfuzijsku medicinu FBiH. Raduje nas činjenica da je ovo već drugo dobrovoljno darivanje krvi u nešto manje od godinu dana. Vjerujemo da će ova humana praksa biti nastavljena i u budućnosti“, kazao je direktor Fondacije Tarik Agetović.

Tokom darivanja krvi naglašeno je da darivanje krvi ne šteti zdravlju ako se provedu svi propisani postupci pri odabiru davalaca krvi. Također, rečeno je kako jedna doza krvi može spasiti i do tri ljudska života.

[URIS id=3519]

Iz kategorije izdvajamo

Noć poezije sa Sarajevkim John Doe

"Ali u njoj se, kao u meni, vode tihe i nepremostive bitke, i oboje kao da u svakom trenutku, lebdimo ...

24 Januara, 2022

Mini škola kodiranja iz 'web development'-a

U organizaciji Fondacije Izvor nade, u protekloj sedmici održana je Mini-škola kodiranja za srednjoškolce širom Bosne i Hercegovine. Na školu ...

16 Januara, 2022

Muhamed Duraković u Jutarnjem programu TVSA

Uz smještaj, Fondacija nam daje podršku kroz mnogobrojne aktivnosti, projekte i mentorstvo, čime obogaćuje i olakšava naše studijske godine, riječi ...

11 Januara, 2022