Unesite pojam vaše pretrage

Stipendisti Fondacije “Izvor nade“ darovali krv

Darivanje krvi - Fondacija Izvor nade - maj 2017

Darivanje krvi - Fondacija Izvor nade - maj 2017

Fondacija “Izvor nade“ u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH organizirala je danas dobrovoljno darivanje krvi u Studentskom domu “Izvor nade“ dok je za studentice darivanje krvi priređeno u zgradi Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH.

Shodno već dobro osmišljenoj saradnji Fondacije “Izvor nade“ i Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH studenti su darovali “tečnost što život znači“ i time pomogli instituciju koja brine o dovoljnim rezervama krvi u FBiH.

Zavod za transfuzijsku medicinu Federacije BiH sa svojim timom zadovoljan je današnjim odzivom studenata.

“Studenti su krv darovali u Studentskom domu ‘Izvor nade’ dok su studentice to isto učinile u službenim prostorijama Zavoda za Transfuzijsku medicinu FBiH. Raduje nas činjenica da je ovo već drugo dobrovoljno darivanje krvi u nešto manje od godinu dana. Vjerujemo da će ova humana praksa biti nastavljena i u budućnosti“, kazao je direktor Fondacije Tarik Agetović.

Tokom darivanja krvi naglašeno je da darivanje krvi ne šteti zdravlju ako se provedu svi propisani postupci pri odabiru davalaca krvi. Također, rečeno je kako jedna doza krvi može spasiti i do tri ljudska života.

[URIS id=3519]

Iz kategorije izdvajamo

Trening vršnjačkih mentora i mentorica

Domski život Fondacije Izvor nade vodi se idejom važnosti podrške, kreiranja zajednice, saradnje i vršnjačkog mentorstva kao resursa za ostvarenje ...

3 Oktobra, 2022

Teen Talks - Vikend povjerenja

PRIJAVI ME Znamo, tempo u kojem živimo postao je prebrz za savladati sve što se od nas očekuje. A znamo li ...

13 Septembra, 2022

Privedena kraju Ljetna škola M.R.E.Ž.A. ‘22

Ponekad se svi nađemo u periodu, kada nam ponestane motivacije. I to je prirodan proces. Onaj, u kojem tražimo svoje ...

9 Augusta, 2022