Unesite pojam vaše pretrage

Srednjoškolci stipendisti Fondacije “Izvor nade“ ostvarili iznadprosječne rezultate

Petice stipendista Fondacije Izvor nade

Petice stipendista Fondacije Izvor nade

Nakon što je i zvanično završena školska 2016/2017. godina, rukovodstvo Fondacije, odnosno koordinatori za rad sa srednjoškolcima analizirali su rezultate postignute u školskoj godini iza nas, s posebnim akcentom na rezultate iz drugog polugodišta.

Prvo polugodište, kako smo ranije objavili posredstvom naše web stranice, srednjoškolci su okončali s prosječnom ocjenom 4.

Rad, trud i angažman koordinatora te kvalitetna komunikacija sa srednjoškolcima i njihovim roditeljima rezultirali su još boljim rezultatima u drugom polugodištu u kojem je ostvaren prosjek ocjena 4,3.

Vrijedi napomenuti da je Fondacija u prethodnoj školskoj stipendirala 49 srednjoškolaca, od kojih je 15 pohađalo prvi razred, 17 drugi, 4 treći i 13 četvrti razred.

Izvanredne rezultate, s prosjekom ocjena 5,0 ostvarili su srednjoškolci: Ismet Kadrić, Armin Muhić, Sedin Husić, Burhan Ljubović i Izudin Beganović.

Odličan uspjeh postigli su i: Emina Mujić (prosjek ocjena 4,50), Adela Hasanović (4,91), Elma Fetić (4,57), Nura Geko (4,81), Merjema Mujić (4,92), Šabanija Gazić (4,92), Jasmin Delanović (4,81), Hašim Čosić (4,70), Davud Topalović (4,82), Adem Čeho (4,60), Muharem Jusupović (4,56), Muamer Sažić (4,70), Muris Selman (4,60), Kasim Jašarević (4,60), Jakub Patković (4,50) i Mensur Turić (4,80).

Rukovodstvo Fondacije za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade“ na čelu s direktorom Tarikom Agetovićem uputilo je čestitke učenicima uz želju da i kroz nastavak svojih srednjoškolskih i studentskih dana nastave nizati odlične rezultate i uspjehe.

Merjem Salihagić, pedagog pri Fondaciji “Izvor nade“ kaže kako je prethodna školska godina bila dinamična u pogledu aktivnosti ali da su rezultati za svaku pohvalu.

“Ponudili smo im konstantnu motivaciju i mentorstvo, podršku u učenju kroz instruktivnu nastavu, edukaciju dodatnih vještina te ljubav i prijateljstvo prije svega. Bila je ovo dinamična i zahtjevna godina za sve nas i vrlo smo ponosni na naše srednjoškolce koji su pokazali snagu i volju u podizanju nivoa aspiracije te postavljanja većih ciljeva“, kazala je Salihagić.

Direktor Fondacije “Izvor nade“ Tarik Agetović kaže kako su rezultati najbolji pokazatelj da je ulaganje u obrazovanje mladih najbolja investicija.

“Najveći podstrek za naš rad predstavlja uspjeh naših stipendista, prosjek koji su ostvarili naši srednjoškolci je za svaku pohvalu i mi smo na njih ponosni. Ovaj rezultat je velika čast ali i obaveza, i za nas i za njih, da nastavimo dalje i bolje“, istakao je direktor Agetović.

Iz kategorije izdvajamo

Ad Astra

Još jedno zimsko januarsko veče proteklo je u toploj i ugodnoj atmosferi Studentskog doma „Prof.dr. Fikret Hadžić“. Studentski tim karijernog ...

23 Januara, 2023

Uspješno održana Mini škola kodiranja

Imamo nove buduće Tech lidere, koji su ovog zimskog raspusta odlučili započeti kodiranje svog puta do uspjeha! Jer raspusti sa ...

17 Januara, 2023

Održan trening za mentore i mentorice

Vršnjačko mentorstvo, kao program karijerne, akadamske i socio-emocionalne podrške vršnjacima, čine edukacije, individualni i grupni tematski susreti te treninzi usmjereni ...

10 Januara, 2023