Unesite pojam vaše pretrage

Rusmir Malkočević po drugi put izabran za najboljeg sportistu Tuzle

Rusmir Malkočević (Foto: Tuzlanski.ba)
Rusmir Malkočević (Foto: Tuzlanski.ba)

Atletski reprezentativac Bosne i Hercegovine Rusmir Malkočević, član AK Sloboda-Tehnograd i bivši stipendista Fondacije “Izvor nade“, najuspješniji je sportista Tuzle u prošloj godini. Odluka je to žirija 58. izbora najboljih u organizaciji Sportskog saveza Grada Tuzla.

Svečanost proglašenja održana je u Narodnom pozorištu, a prvi put su najuspješniji sportisti i treneri proglašavani u tzv. olimpijskim i prepoznatim sportovima. Podsjetimo, Malkočević je sportistom Tuzle proglašen i za 2016. godinu.

Malkočević je najboljim proglašen na osnovu rezultata ostvarenog na Prvenstvu Srbije, gdje je u trci na 200 metara van konkurencije, osvojio prvo mjesto i sa vremenom 22,67 postavio novi državni rekord Bosne i Hercegovine u dvorani za seniore koji je star 19 godina.

Tokom večerašnjeg obraćanja prisutnima kao najbolji sportista Tuzle Malkočević je rekao da mu je ova nagrada od velikog značaja. “Želim se zahvaliti žiriju koji je drugu godinu zaredom prepoznao moje rezultate i odlučio da meni pripadne ova zaista jako značajna nagrada. To ne bi bilo moguće bez mog trenera Elvisa Fatića koji svake godine izađe sa boljim programom, jer sam ja svake godine sve uspješniji, bolje i brže trčim”, kazao je Malkočević.

On se zahvalio i svom atletskom klubu na čelu s direktoricom Kadom Delić-Selimović koja, kako je istakao, zaista pokušava da njemu obezbijedi uslove kako bi predstavljao grad i zemlju u što boljem svjetlu na svim međunarodnim takmičenjima. “Najveća zahvala pripada mojoj porodici koja je bila od samog početka uz mene te vjerovala da ja mogu stajati ovdje ispred vas i držati priznanje najboljeg sportiste Tuzle. Ovdje stojim sa svojim rezultatima, željom i ciljem da predstavljam BiH, svoj grad i svoje sugrađane na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju”, poručio je Malkočević.

Čestitke na postignutom uspjehu uputio je i direktor Fondacije “Izvor nade“, Tarik Agetović. On je kazao kako je iznimno zadovoljstvo znati da je Malkočević bio stipendista Fondacije koji se trudio svojim primjerom pokazati da ustrajnost i želja za uspjehom polučuju rezultate.

Iz kategorije izdvajamo

Trening vršnjačkih mentora i mentorica

Domski život Fondacije Izvor nade vodi se idejom važnosti podrške, kreiranja zajednice, saradnje i vršnjačkog mentorstva kao resursa za ostvarenje ...

3 Oktobra, 2022

Teen Talks - Vikend povjerenja

PRIJAVI ME Znamo, tempo u kojem živimo postao je prebrz za savladati sve što se od nas očekuje. A znamo li ...

13 Septembra, 2022

Privedena kraju Ljetna škola M.R.E.Ž.A. ‘22

Ponekad se svi nađemo u periodu, kada nam ponestane motivacije. I to je prirodan proces. Onaj, u kojem tražimo svoje ...

9 Augusta, 2022