Unesite pojam vaše pretrage

Rusmir Malkočević po drugi put izabran za najboljeg sportistu Tuzle

Rusmir Malkočević (Foto: Tuzlanski.ba)
Rusmir Malkočević (Foto: Tuzlanski.ba)

Atletski reprezentativac Bosne i Hercegovine Rusmir Malkočević, član AK Sloboda-Tehnograd i bivši stipendista Fondacije “Izvor nade“, najuspješniji je sportista Tuzle u prošloj godini. Odluka je to žirija 58. izbora najboljih u organizaciji Sportskog saveza Grada Tuzla.

Svečanost proglašenja održana je u Narodnom pozorištu, a prvi put su najuspješniji sportisti i treneri proglašavani u tzv. olimpijskim i prepoznatim sportovima. Podsjetimo, Malkočević je sportistom Tuzle proglašen i za 2016. godinu.

Malkočević je najboljim proglašen na osnovu rezultata ostvarenog na Prvenstvu Srbije, gdje je u trci na 200 metara van konkurencije, osvojio prvo mjesto i sa vremenom 22,67 postavio novi državni rekord Bosne i Hercegovine u dvorani za seniore koji je star 19 godina.

Tokom večerašnjeg obraćanja prisutnima kao najbolji sportista Tuzle Malkočević je rekao da mu je ova nagrada od velikog značaja. “Želim se zahvaliti žiriju koji je drugu godinu zaredom prepoznao moje rezultate i odlučio da meni pripadne ova zaista jako značajna nagrada. To ne bi bilo moguće bez mog trenera Elvisa Fatića koji svake godine izađe sa boljim programom, jer sam ja svake godine sve uspješniji, bolje i brže trčim”, kazao je Malkočević.

On se zahvalio i svom atletskom klubu na čelu s direktoricom Kadom Delić-Selimović koja, kako je istakao, zaista pokušava da njemu obezbijedi uslove kako bi predstavljao grad i zemlju u što boljem svjetlu na svim međunarodnim takmičenjima. “Najveća zahvala pripada mojoj porodici koja je bila od samog početka uz mene te vjerovala da ja mogu stajati ovdje ispred vas i držati priznanje najboljeg sportiste Tuzle. Ovdje stojim sa svojim rezultatima, željom i ciljem da predstavljam BiH, svoj grad i svoje sugrađane na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju”, poručio je Malkočević.

Čestitke na postignutom uspjehu uputio je i direktor Fondacije “Izvor nade“, Tarik Agetović. On je kazao kako je iznimno zadovoljstvo znati da je Malkočević bio stipendista Fondacije koji se trudio svojim primjerom pokazati da ustrajnost i želja za uspjehom polučuju rezultate.

Iz kategorije izdvajamo

Noć poezije sa Sarajevkim John Doe

"Ali u njoj se, kao u meni, vode tihe i nepremostive bitke, i oboje kao da u svakom trenutku, lebdimo ...

24 Januara, 2022

Mini škola kodiranja iz 'web development'-a

U organizaciji Fondacije Izvor nade, u protekloj sedmici održana je Mini-škola kodiranja za srednjoškolce širom Bosne i Hercegovine. Na školu ...

16 Januara, 2022

Muhamed Duraković u Jutarnjem programu TVSA

Uz smještaj, Fondacija nam daje podršku kroz mnogobrojne aktivnosti, projekte i mentorstvo, čime obogaćuje i olakšava naše studijske godine, riječi ...

11 Januara, 2022