Unesite pojam vaše pretrage

Rusmir Malkočević po drugi put izabran za najboljeg sportistu Tuzle

Rusmir Malkočević (Foto: Tuzlanski.ba)
Rusmir Malkočević (Foto: Tuzlanski.ba)

Atletski reprezentativac Bosne i Hercegovine Rusmir Malkočević, član AK Sloboda-Tehnograd i bivši stipendista Fondacije “Izvor nade“, najuspješniji je sportista Tuzle u prošloj godini. Odluka je to žirija 58. izbora najboljih u organizaciji Sportskog saveza Grada Tuzla.

Svečanost proglašenja održana je u Narodnom pozorištu, a prvi put su najuspješniji sportisti i treneri proglašavani u tzv. olimpijskim i prepoznatim sportovima. Podsjetimo, Malkočević je sportistom Tuzle proglašen i za 2016. godinu.

Malkočević je najboljim proglašen na osnovu rezultata ostvarenog na Prvenstvu Srbije, gdje je u trci na 200 metara van konkurencije, osvojio prvo mjesto i sa vremenom 22,67 postavio novi državni rekord Bosne i Hercegovine u dvorani za seniore koji je star 19 godina.

Tokom večerašnjeg obraćanja prisutnima kao najbolji sportista Tuzle Malkočević je rekao da mu je ova nagrada od velikog značaja. “Želim se zahvaliti žiriju koji je drugu godinu zaredom prepoznao moje rezultate i odlučio da meni pripadne ova zaista jako značajna nagrada. To ne bi bilo moguće bez mog trenera Elvisa Fatića koji svake godine izađe sa boljim programom, jer sam ja svake godine sve uspješniji, bolje i brže trčim”, kazao je Malkočević.

On se zahvalio i svom atletskom klubu na čelu s direktoricom Kadom Delić-Selimović koja, kako je istakao, zaista pokušava da njemu obezbijedi uslove kako bi predstavljao grad i zemlju u što boljem svjetlu na svim međunarodnim takmičenjima. “Najveća zahvala pripada mojoj porodici koja je bila od samog početka uz mene te vjerovala da ja mogu stajati ovdje ispred vas i držati priznanje najboljeg sportiste Tuzle. Ovdje stojim sa svojim rezultatima, željom i ciljem da predstavljam BiH, svoj grad i svoje sugrađane na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju”, poručio je Malkočević.

Čestitke na postignutom uspjehu uputio je i direktor Fondacije “Izvor nade“, Tarik Agetović. On je kazao kako je iznimno zadovoljstvo znati da je Malkočević bio stipendista Fondacije koji se trudio svojim primjerom pokazati da ustrajnost i želja za uspjehom polučuju rezultate.

Iz kategorije izdvajamo

Podijeljeno 1383 iftara i dječija paketića u devet općina

U Fondaciji Izvor nade osjećamo se zahvalno i ponosno, što 12. godinu za redom, zajedno sa Vama i sa našim ...

13 Maja, 2021

Obilježen Narandžasti dan

U saradnji sa Institutom za razvoj mladih KULT, stipendisti i stipendistice Fondacije Izvor nade obilježili su Narandžasti dan, koji se ...

26 Aprila, 2021

Predivno mjesto za zvati domom

U Fondaciji Izvor nade sretni smo da možemo pružiti priliku za napredak studentica i studenata. Tvoj život izvan učionice jednako ...

21 Aprila, 2021