Unesite pojam vaše pretrage

Radionica TV kvizovi-otkrij šta ne znaš

U četvrtak, 18.3.2021. u čitaonici Fondacije Izvod nade održana je radionica na temu “TV kvizovi – otkrij šta ne znaš”. Naš stipendista Omer Muminović je pripremio ovu radionicu i na jedan kreativan i interaktivan način predstavio historiju, nastanak i popularnost TV kvizova.

U današnjem svijetu multimedije i komercijalizacije svega, TV programi mladim ljudima nude i dobrih, ali i mnogo loših sadržaja. Ali kako Omer kaže, bitno je znati napraviti razliku i ne podleći raznim utjecajima od kojih mladi nemaju puno koristi.

TV kvizovi kao jedan način zabave, ali i učenja, odličan je programski sadržaj za cijelu porodicu, koji kod mladih povećava želju za znanjem, a odrasle propituje koliko su toga zapamtili iz dana njihovog obrazovanja.

Kroz kratku prezentaciju, učesnici radionice su imali i priliku da testiraju i vlastito znanje i pokušaju odgovoriti na nekoliko veoma zanimljivih pitanja iz svijeta nauke, sporta, književnosti i sl.

Moramo naglasiti da su naši stipendisti veoma aktivno i uspješno pokazali svoje znanje, ali i iskazali interes prema ovakvoj vrsti TV sadržaja.

Omer Muminović stipendista je Fondacije Izvor nade od akademske 2019/20 godine. Proaktivna mlada osoba koja svojim djelovanjem podstiče na pozitivne promjene i biva ista. Student je II godine Ekonomije i biznisa na SSST-u. Član više međunarodnih projekata i organizacija. Aktivno prati TV kvizove, jer voli saznavati nove stvari, informacije i to mu predstavlja jedan produktivan vid odmora i zabave.

Stipendisti i stipendistice Fondacije imaju priliku svakog četvrtka prisustvovati radionicama koje njihove kolegice i kolege organizuju na teme koje su njihova sfera interesovanja. Često su to teme iz umjetnosti, sporta, nauke, ali i ostalih hobija kojima se naši studenti bave.

Iz kategorije izdvajamo

Ciklus predavanja iz oblasti nauke i inžinjeringa

Nauka i obrazovanje predstavljaju veoma važnu sferu u životu mladih, te im je stoga potrebno posvetiti i više pažnje. Na ...

17 Juna, 2021

Održan pripremni program o vršnjačkom mentorstvu

U prostorijama Fondacije Izvor nade, održan je pripremni program o vršnjačkom mentorstvu. Program, koji je obuhvatio dvije edukacije i mentorski ...

27 Maja, 2021

Obilježen Narandžasti dan

U saradnji sa Institutom za razvoj mladih KULT, stipendisti i stipendistice Fondacije Izvor nade obilježili su Narandžasti dan, koji se ...

26 Aprila, 2021