Unesite pojam vaše pretrage

Projektni tim u 3D-u: disciplina, djelovanje, druženje

Mladi, koji su dijelom Fondacije, zaista predstavljaju promjenu u društvu. A svaka promjena u društvu kreće od promjene pojedinca. Njihova proaktivnost u specifičnim okolnostima, u kakvim se nalazi čovječanstvo, pokazala se kroz adaptaciju u novoj sredini i načinu studiranja, te angažmanu na različitim društveno korisnim projektima.

Povodom Dana državnosti organizovan je Kviz znanja „Da te volim duša zna“, realizovane četiri Mix radionice, kojima studenti u okviru svoga iskustva i znanja na temu životnih vještina dijele iste, sa ostatkom internata. Kulturni pod-tim organizovao je odlazak u kino, tematske čajanke, a u pripremi je i implementacija Mini škole neformalne edukacije, za mlade Općine Ilidža, te Free Lab-a za kraj decembra.

Kako bi zadržali pozitivnu atmosferu unutar tima i duh aktivnog angažmana, u petak i subotu održana je Team buliding aktivnost za članove i članice projektnog tima. Dvodnevna aktivnost sa različitim sadržajima, koji su odgovorili na potrebu druženja i upoznavanja, ali sve u okviru epidemioloških mjera za zažtitu svih nas.

Petak je počeo odlaskom na kuglanje i bilijar, uz radionicu o vlastitom poimanju odgovornosti. Obzirom da usljed situacije izazvane epidemijom, većina studenata je konstantno u domu, pokazujući tako svoju odgovornost spram situacije, subota je bila rezervirana za odlazak na Trebević. Šetnja, svjež vazduh i čist zrak su krunisani toplom čokoladom i planinskim čajem, uz motivaciono predavanje naše pedagogice Merjem Salihagić, o izborima i vlastitim prioritetima spram nas i drugih.

Poslijepodne, naše vrijedne volontere je ugostio Streljački klub “Ilidža,” te predstavio svoje aktivnosti. Ujedno je dogovorena i edukacija o alpinizmu u okviru Gorske službe spašavanja Ilidže.
Da bi dan bio potpuniji, film, zakuska i evaluacija zaključila je dvodnevnu edukativno – relaksirajuću aktivnost „Early Winter Hang Around“, kako su je nazvali.

Fondacija Izvor nade svojim stipendistima nastoji kreirati sadržaje koji podstiču procese za razvoj na svim poljima ličnosti koja dostiže svoje pune potencijale i koristi zajednici. Ponosni smo na naše stipendiste i volontere koji izdvajaju svoje vrijeme za aktivistički i volonterski angažman, a već do kraja mjeseca decembra pišu nove poduhvate i bivaju promjena.

Jedan jako lijep, opuštajući i produktivan vikend je iza Fondacije, koju čine njeni studenti i studentice.

Iz kategorije izdvajamo

Održan Trening za vršnjačke mentore/ice

Mentorski tim Fondacije Izvor nade čine mladi ljudi koji svoje slobodne vrijeme posvećuju pružanju podrške svojim vršnjacima u procesima prilagodbe, ...

16 Oktobra, 2021

Otvoren novi dom!

Danas je u prostorijama Fondacije Izvor nade upriličeno svečano otvorenje novoizgrađenog dijela studentskog doma, u sklopu proširenja kapaciteta već postojećeg ...

8 Oktobra, 2021

Ciklus predavanja iz oblasti nauke i inžinjeringa

Nauka i obrazovanje predstavljaju veoma važnu sferu u životu mladih, te im je stoga potrebno posvetiti i više pažnje. Na ...

17 Juna, 2021