Unesite pojam vaše pretrage

Prof. dr. Osman Lindov tokom predavanja o temi odlaska mladih iz BiH: Mladi trebaju više slobode u razmišljanjima

Osman Lindov predavanje Fondacija Izvor nade 17. april 2018. b

Osman Lindov predavanje Fondacija Izvor nade 17. april 2018. b

Fondacija za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade“ organizirala je večeras predavanje za studente na temu odlaska mladih iz Bosne i Hercegovine.

Shodno uočenom društvenom problemu, o kojem svakako najviše računa treba da vode političke strukture naše zemlje, rukovodstvo Fondacije “Izvor nade” odlučilo je dati svoj doprinos i organizirati predavanje prof. dr. Osmana Lindova sa Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu. Prof. Lindov je kroz temu “Perspektiva ostanka mladih u državi i problem odlaska mladih iz BiH” govorio o problematici odlaska mladih iz naše zemlje te mogućnostima da se takav trend zaustavi. On je studentima naglasio značajne momente o kojima trebaju razmisliti prije nego li poduzmu određene aktivnosti na promišljanju o odlasku iz domovine.

Iako su brojna pitanja u vezi ove teme, poput onih da li postoji sistemsko rješenje, kako zaustaviti trend odlaska mladih, šta bi vlast mogla učiniti na tom planu, šta mladi očekuju, koja rješenja su prihvatljiva a koja ne, prof. Lindov se osvrnuo na ulogu mladih te potencirao značaj slobode u promišljanjima kod mladih ljudi.

“Važno je biti slobodan u razmišljanju. Ne trebamo biti opterećeni drugim i drugačijim. Mladi mogu otići i vidjeti, preuzeti dobre prakse i rješenja, ali perpektiva jeste u BiH jer naša zemlja jeste na putu ka EU. Primjetno je da nedostaje inicijative kod mladih te bi oni trebali biti energičniji i poduzetniji“, kazao je prof. Lindov tokom obraćanja studentima i prisutnoj publici u Studentskom domu “Izvor nade“ na Ilidži.

Prisutnima se obratio i mr. Armin Avdić, predsjednik Upravnog odobra Fondacije “Izvor nade“. On se zahvalio prof. Lindovu na izdvojenom vremenu za predavanje a studente pozvao da saslušaju savjete i primijene ih u svojim životima.

[URIS id=4849]

Iz kategorije izdvajamo

Studentski dom Prof. dr. Fikret Hadžić Sarajevo

Studentski dom “Izvor nade“ od danas nosi ime po rahmetli prof. dr. Fikretu Hadžiću

Fondacija za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade“ danas je u Sarajevu upriličila svečanost povodom preimenovanja Studentskog doma “Izvor nade“ ...

Juni 6, 2019
Fondacija Izvor nade promotivni film 2019.

Predstavljen promotivni film Fondacije “Izvor nade“

Fondacija “Izvor nade“ za sve buduće stipendiste i korisnike usluga snimila je promotivni film o smještajnim kapacitetima u kojima žive ...

Maj 31, 2019
Iftar za bivse stipendiste 28.05.2019. Fondacija Izvor nade

Zajednički iftar za bivše stipendiste i stipendistice Fondacije “Izvor nade“

Fondacija za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade“ večeras je u Studentskom domu “Prof. dr. Fikret Hadžić“ organizirala iftar za ...

Maj 28, 2019