Unesite pojam vaše pretrage

Predstavljena beta verzija Knowlead socijalne mreže

Ekrem Nurović, osnivač Knowlead platforme

Ekrem Nurović, osnivač Knowlead platforme

U Sarajevu je danas bh. javnosti predstavljena socijalna mreža za učenje pod nazivom “Knowlead“. Beta verziju predstavili su njeni osnivači, Ekrem Nurović, Haris Botić i Amer Zavlan.

Cilj platforme je, prema riječima njenih osnivača, “postati globalna mreža za razmjenu znanja“.

“Knowlead“ omogućava besplatnu vršnjačku razmjenu znanja, čiji korisnici istovremeno i uče i podučavaju.

“Knowlead je socijalna mreža za učenje prva te vrste u svijetu. Naš princip je da student pomaže studentu u direktnoj komunikaciji i tako zajedno rade na svom intelektu. Platforma ce biti potpuno besplatna za korištenje“, kazao je Ekrem Nurović, pokretač ove platforme i stipendista Fondacije “Izvor nade“.

Projekt je pokrenut prošle godine kada je Nurović pobijedio na Start Up takmičenju Burch univerziteta i osvojio nagradu od 40.000 KM (20 hiljada eura).

Pored Nurovića, svoj doprinos u razvoju platforme dao je još jedan stipendista Fondacije, Haris Botić.

Rukovodstvo Fondacije “Izvor nade“ uputilo je osnivačima čestitke uz želju da njihova platforma što prije dostigne zacrtani broj od 100.000 korisnika.

Knowlead je mreža koja omogućava razmjenu znanja iz različitih oblasti a radi na principu pear-to-pear komunikacije, gdje učitelj direktno komunicira s učenikom. Princip funkcioniranja Knowlead mreže zasnovan je na minutama kao sredstvu razmjene. Osoba koja podučava automatski preuzima minute od svog učenika. Taj učenik ima mogućnost da ponovo zaradi te minute tako što će podučavati druge onome što zna, rečeno je tokom današnjeg predstavljanja aplikacije.

Fotografije s današnje prezentacije možete pogledati u našoj fotogaleriji.

[URIS id=2969]

Iz kategorije izdvajamo

Održano drugo po redu druženje alumnista

U ugodnom ambijentu studentskog doma „Prof.dr. Fikret Hadžić“ održano je drugo po redu okupljanje i druženje alumnista Fondacije "Izvor nade". Prisutnima ...

26 Septembra, 2020

Fondacija Izvor nade i BRAVO potpisali Memorandum o saradnji

Fondacija "Izvor nade" danas je potpisala memorandum o razumijevanju i saradnji sa organizacijom BRAVO - Bosnian Representative Association for Valuable ...

4 Avgusta, 2020
Prof. dr. Fikret Hadzic, osmrtnica

Dvije godine od smrti prof. dr. Fikreta Hadžića

Prije dvije godine, 20. jula 2018., na bolji svijet preselio je prof. dr. Fikret Hadžić, profesor Ekonomskog fakulteta u Sarajevu ...

20 Jula, 2020