Unesite pojam vaše pretrage

Predstavljena beta verzija Knowlead socijalne mreže

Ekrem Nurović, osnivač Knowlead platforme

Ekrem Nurović, osnivač Knowlead platforme

U Sarajevu je danas bh. javnosti predstavljena socijalna mreža za učenje pod nazivom “Knowlead“. Beta verziju predstavili su njeni osnivači, Ekrem Nurović, Haris Botić i Amer Zavlan.

Cilj platforme je, prema riječima njenih osnivača, “postati globalna mreža za razmjenu znanja“.

“Knowlead“ omogućava besplatnu vršnjačku razmjenu znanja, čiji korisnici istovremeno i uče i podučavaju.

“Knowlead je socijalna mreža za učenje prva te vrste u svijetu. Naš princip je da student pomaže studentu u direktnoj komunikaciji i tako zajedno rade na svom intelektu. Platforma ce biti potpuno besplatna za korištenje“, kazao je Ekrem Nurović, pokretač ove platforme i stipendista Fondacije “Izvor nade“.

Projekt je pokrenut prošle godine kada je Nurović pobijedio na Start Up takmičenju Burch univerziteta i osvojio nagradu od 40.000 KM (20 hiljada eura).

Pored Nurovića, svoj doprinos u razvoju platforme dao je još jedan stipendista Fondacije, Haris Botić.

Rukovodstvo Fondacije “Izvor nade“ uputilo je osnivačima čestitke uz želju da njihova platforma što prije dostigne zacrtani broj od 100.000 korisnika.

Knowlead je mreža koja omogućava razmjenu znanja iz različitih oblasti a radi na principu pear-to-pear komunikacije, gdje učitelj direktno komunicira s učenikom. Princip funkcioniranja Knowlead mreže zasnovan je na minutama kao sredstvu razmjene. Osoba koja podučava automatski preuzima minute od svog učenika. Taj učenik ima mogućnost da ponovo zaradi te minute tako što će podučavati druge onome što zna, rečeno je tokom današnjeg predstavljanja aplikacije.

Fotografije s današnje prezentacije možete pogledati u našoj fotogaleriji.

[URIS id=2969]

Iz kategorije izdvajamo

Održan Trening za vršnjačke mentore/ice

Mentorski tim Fondacije Izvor nade čine mladi ljudi koji svoje slobodne vrijeme posvećuju pružanju podrške svojim vršnjacima u procesima prilagodbe, ...

16 Oktobra, 2021

Otvoren novi dom!

Danas je u prostorijama Fondacije Izvor nade upriličeno svečano otvorenje novoizgrađenog dijela studentskog doma, u sklopu proširenja kapaciteta već postojećeg ...

8 Oktobra, 2021

Progres gradnje kroz fotografije

U susret budućem izgledu doma. Pratite progres izgradnje.

12 Septembra, 2021