Unesite pojam vaše pretrage

Održan sastanak o saradnji između Fondacije “Izvor nade“ i Narodnog pozorišta Sarajevo

Sastanak Tarik Agetovic i Marijele Hasimbegovic

Sastanak Tarik Agetovic i Marijele Hasimbegovic

Direktor Fondacije “Izvor nade“, Tarik Agetović, danas je u Sarajevu održao sastanak s direktoricom Narodnog pozorišta Sarajevo, Marijelom Margeta-Hašimbegović.

Na sastanku su razmatrane mogućnosti saradnje između Fondacije “Izvor nade“ i Narodnog pozorišta Sarajevo, kao najznačajnije kulturne institucije u Bosni i Hercegovini.

Agetović je direktoricu Hašimbegović upoznao s načinom i organizacijom rada Fondacije “Izvor nade“, te istakao neke od realiziranih projekata, s posebnim fokusom na stipendiranje srednjoškolaca i studenata.

Direktorica Narodnog pozorišta Sarajevo Hašimbegović izrazila je spremnost za saradnjom s Fondacijom “Izvor nade“. Dogovoreni su konkretni pravci djelovanja a u narednom periodu bit će i zvanično potpisan Sporazum o saradnji dvije ustanove.

Hašimbegović je istakla zadovoljstvo iskazanom spremnošću za saradnjom. “Jedna od naših osnovnih zadaća u menadžementu Narodnog pozorišta je edukacija mladih ljudi o potrebama i značaju kreiranja i praćenja kulturnih sadržaja. Pozdravljam ideju rukovodstva Fondacije da kreira saradnju koja će rezultirati obostranim zadovoljstvom. Mi kroz naše predstave analiziramo društvo, analiziramo izgubljenu moralnu vertikalu. Bit će nam zadovoljstvo da sarađujemo u narednom periodu“, istakla je Hašimbegović tokom sastanka.

Sastanak Tarik Agetovic i Marijele Hasimbegovic 2

Direktor Agetović kazao je kako Fondacija “Izvor nade“ brine o unapređenju obrazovanja i kulture, te je na tom fonu i upriličen današnji sastanak.

“Našim stipendistima želimo da pružimo najkvalitetnije kulturne sadržaje. Na tom putu, Narodno pozorište Sarajevo je nezaobilazna stanica. Danas smo, na radost skoro 300 srednjoškolaca i studentata koje Fondacija stipendira, dogovorili određene modele saradnje koje ćemo u narednom periodu i ozvaničiti pisanim dokumentom“, kazao je direktor Agetović.

Iz kategorije izdvajamo

KONKURS za dodjelu stipendija u akademskoj 2023/2024. godini

FONDACIJA “IZVOR NADE” SARAJEVOButmirska cesta 18d71000 SarajevoraspisujeKONKURSza prijem kandidata i dodjelu stipendija u akademskoj 2023/24. godiniFinansijska sredstva osigurava Fondacija “Izvor ...

18 Maja, 2023

Iftari '23 – Dijelimo nadu: Solidarnost i ljubav širom Bosne i Hercegovine, Turske i Sirije

U sklopu akcije "IFTARI '23 – DIJELIMO NADU", Fondacija "Izvor nade" je tokom svetog mjeseca Ramazana posjetila povratnička mjesta širom ...

21 Aprila, 2023

STEM Meetup Vol. 3

Studentski dom “Prof.dr. Fikret Hadžić” ponovo je bio mjesto gdje se slavi i razgovara o nauci. Treću godinu zaredom, okupljamo ...

22 Marta, 2023