Unesite pojam vaše pretrage

Održan sastanak o saradnji između Fondacije “Izvor nade“ i Narodnog pozorišta Sarajevo

Sastanak Tarik Agetovic i Marijele Hasimbegovic

Sastanak Tarik Agetovic i Marijele Hasimbegovic

Direktor Fondacije “Izvor nade“, Tarik Agetović, danas je u Sarajevu održao sastanak s direktoricom Narodnog pozorišta Sarajevo, Marijelom Margeta-Hašimbegović.

Na sastanku su razmatrane mogućnosti saradnje između Fondacije “Izvor nade“ i Narodnog pozorišta Sarajevo, kao najznačajnije kulturne institucije u Bosni i Hercegovini.

Agetović je direktoricu Hašimbegović upoznao s načinom i organizacijom rada Fondacije “Izvor nade“, te istakao neke od realiziranih projekata, s posebnim fokusom na stipendiranje srednjoškolaca i studenata.

Direktorica Narodnog pozorišta Sarajevo Hašimbegović izrazila je spremnost za saradnjom s Fondacijom “Izvor nade“. Dogovoreni su konkretni pravci djelovanja a u narednom periodu bit će i zvanično potpisan Sporazum o saradnji dvije ustanove.

Hašimbegović je istakla zadovoljstvo iskazanom spremnošću za saradnjom. “Jedna od naših osnovnih zadaća u menadžementu Narodnog pozorišta je edukacija mladih ljudi o potrebama i značaju kreiranja i praćenja kulturnih sadržaja. Pozdravljam ideju rukovodstva Fondacije da kreira saradnju koja će rezultirati obostranim zadovoljstvom. Mi kroz naše predstave analiziramo društvo, analiziramo izgubljenu moralnu vertikalu. Bit će nam zadovoljstvo da sarađujemo u narednom periodu“, istakla je Hašimbegović tokom sastanka.

Sastanak Tarik Agetovic i Marijele Hasimbegovic 2

Direktor Agetović kazao je kako Fondacija “Izvor nade“ brine o unapređenju obrazovanja i kulture, te je na tom fonu i upriličen današnji sastanak.

“Našim stipendistima želimo da pružimo najkvalitetnije kulturne sadržaje. Na tom putu, Narodno pozorište Sarajevo je nezaobilazna stanica. Danas smo, na radost skoro 300 srednjoškolaca i studentata koje Fondacija stipendira, dogovorili određene modele saradnje koje ćemo u narednom periodu i ozvaničiti pisanim dokumentom“, kazao je direktor Agetović.

Iz kategorije izdvajamo

Fondacija Izvor nade i BRAVO potpisali Memorandum o saradnji

Fondacija "Izvor nade" danas je potpisala memorandum o razumijevanju i saradnji sa organizacijom BRAVO - Bosnian Representative Association for Valuable ...

4 Avgusta, 2020
Prof. dr. Fikret Hadzic, osmrtnica

Dvije godine od smrti prof. dr. Fikreta Hadžića

Prije dvije godine, 20. jula 2018., na bolji svijet preselio je prof. dr. Fikret Hadžić, profesor Ekonomskog fakulteta u Sarajevu ...

20 Jula, 2020

Fondacija “Izvor nade“ realizirat će 3 projekta za mlade Općine Ilidža

Predstavnici Općine Ilidža danas su dodijelili ugovore nevladinim organizacijama i javnim institucijama koje su zadovoljile kriterije javnog poziva iz oblasti ...

23 Juna, 2020