Unesite pojam vaše pretrage

Obilježimo Dan nezavisnosti BiH kroz takmičenje Game of Mind

Fondacija za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade” 27. februara 2020. godine upriličit će kviz takmičenje za stipendiste Fondacije, donatore i prijatelje Fondacije te mlade s Kantona Sarajevo. Na ovaj način Fondacija nastoji animirati mlade da svojim prisustvom i pokazanim znanjem daju doprinos u obilježavanju Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Učešće mogu uzeti svi zainteresirani stipendisti, donatori, prijatelji Fondacije i mladi s Kantona Sarajevo. Tema kviza “Game of Mind” bit će “Država Bosna i Hercegovina”. Učesnici će odgovarati na pitanja vezana samo za BiH, od njene historije, geografije, ekonomije, do sporta, umjetnosti, političkog uređenja i drugih oblasti.

Pozitivna iskustva iz organizacije prvog kviza, organiziranog u januaru, prenijet ćemo i na ovaj, a učesnike pored takmičenja očekuje druženje i nagrade uz zakusku i piće.

Prijave ekipa koje mogu imati najviše tri člana moguće je izvršiti slanjem poruke na broj 062586982 (kontakt osoba: Merjema Halilović). Na isti broj moguće je dobiti i više informacija o samom takmičenju. Na takmičenju će učešće moći uzeti maksimalno 20 ekipa.

Takmičenje se organizira posredstvom Kahoot aplikacije. Dovoljno je da jedan član ekipe ima instaliranu aplikaciju na svom mobilnom telefonu te da ekipa istu koristi tokom takmičenja.

Za najbolje su pripremljene i nagrade. Takmičenje organizira Projektni tim Fondacije.

Prijave je potrebno poslati do 25.02.2020. te se pojaviti 27.02.2020. godine (četvrtak) u 18:45 sati u čitaonici Studentskog doma “Prof. dr. Fikret Hadžić” na Ilidži (Butmirska cesta 18d)!

 

Iz kategorije izdvajamo

KONKURS za dodjelu stipendija u akademskoj 2023/2024. godini

FONDACIJA “IZVOR NADE” SARAJEVOButmirska cesta 18d71000 SarajevoraspisujeKONKURSza prijem kandidata i dodjelu stipendija u akademskoj 2023/24. godiniFinansijska sredstva osigurava Fondacija “Izvor ...

18 Maja, 2023

Iftari '23 – Dijelimo nadu: Solidarnost i ljubav širom Bosne i Hercegovine, Turske i Sirije

U sklopu akcije "IFTARI '23 – DIJELIMO NADU", Fondacija "Izvor nade" je tokom svetog mjeseca Ramazana posjetila povratnička mjesta širom ...

21 Aprila, 2023

STEM Meetup Vol. 3

Studentski dom “Prof.dr. Fikret Hadžić” ponovo je bio mjesto gdje se slavi i razgovara o nauci. Treću godinu zaredom, okupljamo ...

22 Marta, 2023