Unesite pojam vaše pretrage

Obilježimo Dan nezavisnosti BiH kroz takmičenje Game of Mind

Fondacija za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade” 27. februara 2020. godine upriličit će kviz takmičenje za stipendiste Fondacije, donatore i prijatelje Fondacije te mlade s Kantona Sarajevo. Na ovaj način Fondacija nastoji animirati mlade da svojim prisustvom i pokazanim znanjem daju doprinos u obilježavanju Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Učešće mogu uzeti svi zainteresirani stipendisti, donatori, prijatelji Fondacije i mladi s Kantona Sarajevo. Tema kviza “Game of Mind” bit će “Država Bosna i Hercegovina”. Učesnici će odgovarati na pitanja vezana samo za BiH, od njene historije, geografije, ekonomije, do sporta, umjetnosti, političkog uređenja i drugih oblasti.

Pozitivna iskustva iz organizacije prvog kviza, organiziranog u januaru, prenijet ćemo i na ovaj, a učesnike pored takmičenja očekuje druženje i nagrade uz zakusku i piće.

Prijave ekipa koje mogu imati najviše tri člana moguće je izvršiti slanjem poruke na broj 062586982 (kontakt osoba: Merjema Halilović). Na isti broj moguće je dobiti i više informacija o samom takmičenju. Na takmičenju će učešće moći uzeti maksimalno 20 ekipa.

Takmičenje se organizira posredstvom Kahoot aplikacije. Dovoljno je da jedan član ekipe ima instaliranu aplikaciju na svom mobilnom telefonu te da ekipa istu koristi tokom takmičenja.

Za najbolje su pripremljene i nagrade. Takmičenje organizira Projektni tim Fondacije.

Prijave je potrebno poslati do 25.02.2020. te se pojaviti 27.02.2020. godine (četvrtak) u 18:45 sati u čitaonici Studentskog doma “Prof. dr. Fikret Hadžić” na Ilidži (Butmirska cesta 18d)!

 

Iz kategorije izdvajamo

Progres gradnje kroz fotografije

U susret budućem izgledu doma. Pratite progres izgradnje.

12 Septembra, 2021

Treća godišnjica smrti prof.dr. Fikreta Hadžića

  Njegova borba na putu dobra, pravde, istine, napretka je trajala do zadnjeg dana njegovog života, i nije posustajao ni u ...

20 Jula, 2021

Ciklus predavanja iz oblasti nauke i inžinjeringa

Nauka i obrazovanje predstavljaju veoma važnu sferu u životu mladih, te im je stoga potrebno posvetiti i više pažnje. Na ...

17 Juna, 2021