Unesite pojam vaše pretrage

Obilježimo Dan nezavisnosti BiH kroz takmičenje Game of Mind

Fondacija za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade” 27. februara 2020. godine upriličit će kviz takmičenje za stipendiste Fondacije, donatore i prijatelje Fondacije te mlade s Kantona Sarajevo. Na ovaj način Fondacija nastoji animirati mlade da svojim prisustvom i pokazanim znanjem daju doprinos u obilježavanju Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Učešće mogu uzeti svi zainteresirani stipendisti, donatori, prijatelji Fondacije i mladi s Kantona Sarajevo. Tema kviza “Game of Mind” bit će “Država Bosna i Hercegovina”. Učesnici će odgovarati na pitanja vezana samo za BiH, od njene historije, geografije, ekonomije, do sporta, umjetnosti, političkog uređenja i drugih oblasti.

Pozitivna iskustva iz organizacije prvog kviza, organiziranog u januaru, prenijet ćemo i na ovaj, a učesnike pored takmičenja očekuje druženje i nagrade uz zakusku i piće.

Prijave ekipa koje mogu imati najviše tri člana moguće je izvršiti slanjem poruke na broj 062586982 (kontakt osoba: Merjema Halilović). Na isti broj moguće je dobiti i više informacija o samom takmičenju. Na takmičenju će učešće moći uzeti maksimalno 20 ekipa.

Takmičenje se organizira posredstvom Kahoot aplikacije. Dovoljno je da jedan član ekipe ima instaliranu aplikaciju na svom mobilnom telefonu te da ekipa istu koristi tokom takmičenja.

Za najbolje su pripremljene i nagrade. Takmičenje organizira Projektni tim Fondacije.

Prijave je potrebno poslati do 25.02.2020. te se pojaviti 27.02.2020. godine (četvrtak) u 18:45 sati u čitaonici Studentskog doma “Prof. dr. Fikret Hadžić” na Ilidži (Butmirska cesta 18d)!

 

Iz kategorije izdvajamo

Završena peta po redu Mini-škola neformalne edukacije

U periodu od 19.12. do 27.12.2020. godine, za srednjoškolce Općine Ilidža, organizovan je ciklus radionica u sklopu projekta “Mini-škola neformalne ...

28 Decembra, 2020

Okončana akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Ukupno 21 stipendista i stipendistica su se odazvali darivanju krvi. Time je u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH ...

24 Decembra, 2020

Održana panel diskusija na temu: 'Izazovi IT-a' - sigurnost, oblaci (cloud) i primjena tehnologije

Stipendisti studentskog doma „Prof. dr. Fikret Hadžić“ imali su priliku slušati i učiti od dva eminentna stručnjaka iz IT oblasti ...

24 Decembra, 2020