Unesite pojam vaše pretrage

Najbolji studentski smještaj u Sarajevu – za one koji žele uspjeti!

Studentski smještaj, pored odabira fakulteta, nameće se kao jedno od najvažnijih pitanja pred početak studija jednog studenta.

Studentski dom “Prof. dr. Fikret Hadžić“ zasigurno je mjesto koje može odgovoriti na potrebe i najzahtjevnijih studenata. Potvrda navedenog je i deveta godina rada ovog doma kroz kojeg su prošle generacije uspješnih studenata.

Sretni smo da možemo pružiti priliku za napredak studenata i studentica iz čitave Bosne i Hercegovine koji svoje studije započinju na nekom od sarajevskih univerziteta.

Naši studenti često znaju reći kako su pronašli svoj ‘drugi dom’ jer ih je dočekalo prijatno, pozitivno i ugodno okruženje koje im pomaže na njihovom studentskom putu i u osvajanju novih pobjeda. Zbog toga smo radosni da i ove godine primimo određeni broj studenata koji će svojim radom, angažmanom i zalaganjem unaprijediti vlastite potencijale i time doprinijeti napretku bh. društva u cjelini.

Studentima se pored vrhunskog smještaja u Studentskom domu “Prof. dr. Fikret Hadžić“ nudi i prilika za usavršavanje životnih vještina, karijerno savjetovanje, podrška u pisanju projekata, mogućnost volonterskog angažmana u projektima koje Fondacija “Izvor nade” realizira kao i učešće u programu vršnjačkog mentorstva. 

 

#SvijetPrilika – osvoji stipendiju Fondacije “Izvor nade”!

Fondacija “Izvor nade” i ove godine dodijeljuje stipendije studentima iz različitih krajeva BiH koji svoje studije nastavljaju na nekom od sarajevskih univerziteta i pri tom za smještaj izaberu Studentski dom “Prof. dr. Fikret Hadžić“.

Požurite s predajom vaše aplikacije jer broj mjesta je ograničen. Tekst konkursa dostupan je na ovom LINKU dok aplikaciju, ovisno da li ste student koji prvi put aplicira ili već postojeći stipendista možete popuniti klikom na jedan od sljedećih linkova Aplikacija za nove studente ili Aplikacija za postojeće studente stipendiste.

 

Ambijent za napredak!

Fondacija “Izvor nade”, u čijem je vlasništvu Studentski dom “Prof. dr. Fikret Hadžić“ spremno otvara vrata onima koji žele napraviti jedan od najznačajnijih koraka u svom životu.

Moderno opremljen Studentski dom “Prof. dr. Fikret Hadžić“ od ove godine u svojoj ponudi  nudi smještaj samo u dvokrevetnim sobama. Vrhunski ugođaj u mirnom dijelu grada, pored smještaja u dvokrevetnim sobama, odlikuje kvalitetan restoranski meni s uključenim doručcima i večerama, fitness sala, sportski teren, vešeraj, tri prostorije za odmor, dvije čajne kuhinje i veliku čitaonicu s bibliotekom.

Dom je opremljen alarmnim sistemima i videonadzorom a studentima je na raspolaganju i kvalitetna internet veza u svim sobama.

Radujemo se da s vama možemo podijeliti foto i video galeriju kako biste se bar na kratko upoznali s onim što nudimo našim stipendistima.

 

Studentski dom raspolaže sa:

  • 38 dvokrevetnih soba za studente
  • 3 prostorije za druženja
  • 2 čajne kuhinje
  • Čitaonica i biblioteka
  • Restoran i kuhinja
  • Teretana
  • Igralište za nogomet, odbojku i košarku
  • Vešeraj
  • Internet
  • Videonadzor

 

Fondacija Izvor nade konkurs za stipendije 2020 2021 a

 

Konkurs je otvoren do 10. jula 2020. godine a tekst konkursa za dodjelu stipendija dostupan je na linku:  https://izvornade.com/konkurs-za-dodjelu-studentskih-stipendija-za-skolsku-2020-21-godinu/

Iz kategorije izdvajamo

Kampanja 16 dana aktivizma - Ne_žmiri Vol. 2

Fondacija “Izvor nade” drugu godinu zaredom realizuje aktivnosti povodom 16 dana aktivizma u sklopu kampanje “Ne žmiri”, kojom se želi ...

8 Decembra, 2022

Teen Talks II - Nedjelja povjerenja

PRIJAVI ME U prvom ciklusu smo savladali tehnike na relaciji “učnik vs. nastavnik”, odnosno tehnike za kvalitetno predstavljanje sebe i saradnju ...

27 Novembra, 2022

Teen Talks - Vikend povjerenja

PRIJAVI ME Znamo, tempo u kojem živimo postao je prebrz za savladati sve što se od nas očekuje. A znamo li ...

13 Septembra, 2022