Unesite pojam vaše pretrage

Muamer Bešić osvojio drugo mjesto na pojedinačnom prvenstvu Kuglaškog saveza FBiH

Muamer Bešić
Muamer Bešić
Foto: Privatna arhiva Muamera Bešića

Muamer Bešić, reprezentativac Bosne i Hercegovine u kuglanju i bivši stipendista Fondacije “Izvor nade”, osvojio je drugo mjesto na pojedinačnom prvenstvu Kuglaškog saveza Federacije BiH.

Na prvenstvu je učestvovalo 25 igrača iz sedam klubova, a osam prvoplasiranih ostvarili su plasman u finale pojedinačnog prvenstva Kuglaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Prvo mjesto na takmičenju koje je održano u mostarskoj kuglani “Devetka” zauzeo je Bernard Malenica iz Kuglaškog kluba “Medugorje -Brotnjo”, koji je oborio 1.213 čunjeva. Drugo mjesto i srebrenu medalju osvojio je Muamer Bešić iz kakanjskog Rudara sa 1.154 oborena čunja, dok je bronzana medalja pripala Enesu Salmanu iz visočke Bosne sa 1.140 oborena čunja.

Pored trojice prvoplasiranih, plasman u finale pojedinačnog prvenstva ostvarili su Ivan Petrić i Dragan Mišetić (“Međugorje-Brotnjo”), Andrija Bevanda i Mario Knezović iz K.K. “Zrinjski” Mostar i Izudin Herenda (“Željeznicar” Sarajevo).

Iz kategorije izdvajamo

STEM Meetup Vol. 3

Studentski dom “Prof.dr. Fikret Hadžić” ponovo je bio mjesto gdje se slavi i razgovara o nauci. Treću godinu zaredom, okupljamo ...

22 Marta, 2023

Akcija Iftari 2023 - Dijelimo nadu

Dragi donatori, stipendisti, aktivisti i prijatelji fondacije Izvor nade. Dolazi nam mjesec, dašak milosti, duhovnog uzdizanja i preporoda. Mjesec povratka, kako ...

13 Marta, 2023

Sretan Dan nezavisnosti

Jer postali smo pametni iz prkosa.“Zatvoren u mozak zarobljen u srce. U toj tamnoj jami vječno sanjaš sunce” - Mak ...

1 Marta, 2023