Unesite pojam vaše pretrage

Muamer Bešić osvojio drugo mjesto na pojedinačnom prvenstvu Kuglaškog saveza FBiH

Muamer Bešić
Muamer Bešić
Foto: Privatna arhiva Muamera Bešića

Muamer Bešić, reprezentativac Bosne i Hercegovine u kuglanju i bivši stipendista Fondacije “Izvor nade”, osvojio je drugo mjesto na pojedinačnom prvenstvu Kuglaškog saveza Federacije BiH.

Na prvenstvu je učestvovalo 25 igrača iz sedam klubova, a osam prvoplasiranih ostvarili su plasman u finale pojedinačnog prvenstva Kuglaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Prvo mjesto na takmičenju koje je održano u mostarskoj kuglani “Devetka” zauzeo je Bernard Malenica iz Kuglaškog kluba “Medugorje -Brotnjo”, koji je oborio 1.213 čunjeva. Drugo mjesto i srebrenu medalju osvojio je Muamer Bešić iz kakanjskog Rudara sa 1.154 oborena čunja, dok je bronzana medalja pripala Enesu Salmanu iz visočke Bosne sa 1.140 oborena čunja.

Pored trojice prvoplasiranih, plasman u finale pojedinačnog prvenstva ostvarili su Ivan Petrić i Dragan Mišetić (“Međugorje-Brotnjo”), Andrija Bevanda i Mario Knezović iz K.K. “Zrinjski” Mostar i Izudin Herenda (“Željeznicar” Sarajevo).

Iz kategorije izdvajamo

Podijeljeno 1383 iftara i dječija paketića u devet općina

U Fondaciji Izvor nade osjećamo se zahvalno i ponosno, što 12. godinu za redom, zajedno sa Vama i sa našim ...

13 Maja, 2021

Obilježen Narandžasti dan

U saradnji sa Institutom za razvoj mladih KULT, stipendisti i stipendistice Fondacije Izvor nade obilježili su Narandžasti dan, koji se ...

26 Aprila, 2021

Predivno mjesto za zvati domom

U Fondaciji Izvor nade sretni smo da možemo pružiti priliku za napredak studentica i studenata. Tvoj život izvan učionice jednako ...

21 Aprila, 2021