Unesite pojam vaše pretrage

Mr. Avdić tokom predavanja stipendistima Fondacije: “Važno je ispravno naučiti učiti“

Gostovanje Armina Avdica novembar 2017

Gostovanje Armina Avdica novembar 2017

Mr. Armin Avdić, predsjednik Upravnog odbora Fondacije “Izvor nade“, održao je sinoć predavanje za stipendiste ove Fondacije. Tema predavanja bila je učenje i važnost učenja.

Avdić je sa studentima podijelio svoje iskustvo iz studentskih dana te ukazao na osnove stvari koje studenti trebaju prakticirati tokom studija.

“Nemojte žaliti izdvojiti sredstva na kupovinu knjiga. Ja sam do sada potrošio 20.000 KM na kupovinu knjiga. Također, da biste bili uspješni trebate ići redovno na predavanja, konsultacije. Družite se sa aktivnim i pametnim studentima“, poručio je mr. Avdić koji je posebno potencirao pristup dubinskog učenja u oblastima u kojima studenti studiraju.

Fondacija “Izvor nade“ kroz istoimeni studentski dom studentima obezbijeđuje vrhunske uslove za smještaj i učenje. Na tome je naglasak dao i mr. Avdić koji je kazao da studenti trebaju stvoriti naviku učenja.

“Važno je ispravno naučiti učiti, praviti pauze tokom učenja, naučiti dijeliti znanje jer je znanje resurs koji se trošenjem uvećava“, naglasio je Avdić tokom predavanja.

“Budite odgovorni i savjesni ljudi, budite proaktivni i pitajte vaše profesore pitanja koja vam nisu jasna tokom predavanja“, poručio je stipendistima Fondacije mr. Armin Avdić.

Irfan Djedović, koordinator za rad sa studentima pri Fondaciji “Izvor nade“ zahvalio se uvaženom mr. Arminu Avdiću na izdvojenom vremenu i upriličenom predavanju za studente stipendiste Fondacije “Izvor nade“. Djedović je naglasio da su predavanja za stipendiste planirana godišnjim planom i programom kako bi dodatno motivirala studente stipendiste Fondacije “Izvor nade“.

[URIS id=4403]

Iz kategorije izdvajamo

Održano drugo po redu druženje alumnista Fondacije "Izvor nade"

U ugodnom ambijentu studentskog doma „Prof.dr. Fikret Hadžić“ održano je drugo po redu okupljanje i druženje alumnista Fondacije "Izvor nade". Prisutnima ...

26 Septembra, 2020

Fondacija Izvor nade i BRAVO potpisali Memorandum o saradnji

Fondacija "Izvor nade" danas je potpisala memorandum o razumijevanju i saradnji sa organizacijom BRAVO - Bosnian Representative Association for Valuable ...

4 Avgusta, 2020
Prof. dr. Fikret Hadzic, osmrtnica

Dvije godine od smrti prof. dr. Fikreta Hadžića

Prije dvije godine, 20. jula 2018., na bolji svijet preselio je prof. dr. Fikret Hadžić, profesor Ekonomskog fakulteta u Sarajevu ...

20 Jula, 2020