Unesite pojam vaše pretrage

Mladima iz Jajca prezentirane mogućnosti Fondacije “Izvor nade“

Druzenje Jajcana u Sarajevu 4.3.2020. (Foto: MIZ Jajce)

U sarajevskom hotelu Ibis Styles sinoć je organizirano druženje Jajčana koji žive, rade ili studiraju u Sarajevu. Povod ovom druženju bilo je obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Jajce i Udruženja Jajčana “Kraljevski grad“.

Tokom druženja prisutnima su prezentirane knjige koje su publikovane u organizaciji MIZ Jajce te su studentima koji studiraju u Sarajevu dodijeljene jednokratne stipendije.

Prisutnima su se obratili između ostalih i prof. dr. Hazim Bašić, prof. dr. Enes Durmišević, glavni imam MIZ Jajce, Zehrudin Hadžić, kao i uspješni Jajčani, novinar Seđad Muhić i omladinski aktivista Samir Beharić.

Tarik Agetović, direktor Fondacije “Izvor nade“, u obraćanju pozvao je studente da Fondaciju “Izvor nade“ prepoznaju kao stepenicu u njihovom usponu i uspjehu.

“Naš fokus je obrazovanje i mladim ljudima nudimo zdrav ambijent za uspjeh i  razvoj u domovini. Za mlade smo obezbijedili dva studentska doma kako bi u izvanrednim uslovima ostvarili još bolje i kvalitetnije rezultate. Naravno, trudimo se obezbijediti i stručne prakse tokom studija te uputiti preporuke za zapošljavanje kod naših donatora kojih je ove godine oko 200. Nemojte zaboraviti da svoje prilike stvarate sami te da će kvalitet uvijek imati svoju cijenu”, poručio je Agetović u obraćanju.

Agetović se zahvalio domaćinu na organizaciji te izrazio nadu da će uspješna saradnja biti nastavljena i u narednom periodu.

Druzenje Jajcana u Sarajevu 4.3.2020.  (Foto: MIZ Jajce))
Druzenje Jajcana u Sarajevu 4.3.2020. e
Druzenje Jajcana u Sarajevu 4.3.2020. d
Druzenje Jajcana u Sarajevu 4.3.2020. c
Druzenje Jajcana u Sarajevu 4.3.2020. a
Druzenje Jajcana u Sarajevu 4.3.2020.  (Foto: MIZ Jajce))
Druzenje Jajcana u Sarajevu 4.3.2020. e
Druzenje Jajcana u Sarajevu 4.3.2020. d
Druzenje Jajcana u Sarajevu 4.3.2020. c
Druzenje Jajcana u Sarajevu 4.3.2020. a

Iz kategorije izdvajamo

Obavijest Korona virus

Obavijest: Zajedno pobijedimo korona virus!

Od početka epidemije korona virusa Fondacija za unapređenje obrazovanja i kulture "Izvor nade" odlučno je poduzela sve korake kako bi ...

Mart 18, 2020
Kviz Dan nezavisnosti BiH 27.2.2020. Fondacija Izvor nade

Studenti kroz kviz takmičenje obilježili Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

U cilju obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine Projektni tim Fondacije “Izvor nade“ organizirao je kviz takmičenje za stipendiste Fondacije ...

Februar 28, 2020
Kako ocuvati mentalno zdravlje - predavanje Bisere Sofovic 25.2.2020.

Fondacija “Izvor nade“ za stipendiste organizirala predavanje  “Kako očuvati mentalno zdravlje?“

Fondacija za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade“ sinoć je u Studentskom domu “Prof. dr. Fikret Hadžić“ organizirala predavanje na ...

Februar 26, 2020