Unesite pojam vaše pretrage

Mladima iz Jajca prezentirane mogućnosti Fondacije “Izvor nade“

Druzenje Jajcana u Sarajevu 4.3.2020. (Foto: MIZ Jajce)

U sarajevskom hotelu Ibis Styles sinoć je organizirano druženje Jajčana koji žive, rade ili studiraju u Sarajevu. Povod ovom druženju bilo je obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Jajce i Udruženja Jajčana “Kraljevski grad“.

Tokom druženja prisutnima su prezentirane knjige koje su publikovane u organizaciji MIZ Jajce te su studentima koji studiraju u Sarajevu dodijeljene jednokratne stipendije.

Prisutnima su se obratili između ostalih i prof. dr. Hazim Bašić, prof. dr. Enes Durmišević, glavni imam MIZ Jajce, Zehrudin Hadžić, kao i uspješni Jajčani, novinar Seđad Muhić i omladinski aktivista Samir Beharić.

Tarik Agetović, direktor Fondacije “Izvor nade“, u obraćanju pozvao je studente da Fondaciju “Izvor nade“ prepoznaju kao stepenicu u njihovom usponu i uspjehu.

“Naš fokus je obrazovanje i mladim ljudima nudimo zdrav ambijent za uspjeh i  razvoj u domovini. Za mlade smo obezbijedili dva studentska doma kako bi u izvanrednim uslovima ostvarili još bolje i kvalitetnije rezultate. Naravno, trudimo se obezbijediti i stručne prakse tokom studija te uputiti preporuke za zapošljavanje kod naših donatora kojih je ove godine oko 200. Nemojte zaboraviti da svoje prilike stvarate sami te da će kvalitet uvijek imati svoju cijenu”, poručio je Agetović u obraćanju.

Agetović se zahvalio domaćinu na organizaciji te izrazio nadu da će uspješna saradnja biti nastavljena i u narednom periodu.

Druzenje Jajcana u Sarajevu 4.3.2020.  (Foto: MIZ Jajce))
Druzenje Jajcana u Sarajevu 4.3.2020. e
Druzenje Jajcana u Sarajevu 4.3.2020. d
Druzenje Jajcana u Sarajevu 4.3.2020. c
Druzenje Jajcana u Sarajevu 4.3.2020. a
Druzenje Jajcana u Sarajevu 4.3.2020.  (Foto: MIZ Jajce))
Druzenje Jajcana u Sarajevu 4.3.2020. e
Druzenje Jajcana u Sarajevu 4.3.2020. d
Druzenje Jajcana u Sarajevu 4.3.2020. c
Druzenje Jajcana u Sarajevu 4.3.2020. a

Iz kategorije izdvajamo

Ceremonija povodom početka nove akademske 2020/2021. godine

Ovu godinu priliku ima 80 stipendista iz 36 gradova. U ugodnoj atmosferi sa stipendistima i poštovanim gostima upriličena je svečanost ...

28 Oktobra, 2020

Održano drugo po redu druženje alumnista

U ugodnom ambijentu studentskog doma „Prof.dr. Fikret Hadžić“ održano je drugo po redu okupljanje i druženje alumnista Fondacije "Izvor nade". Prisutnima ...

26 Septembra, 2020

Fondacija Izvor nade i BRAVO potpisali Memorandum o saradnji

Fondacija "Izvor nade" danas je potpisala memorandum o razumijevanju i saradnji sa organizacijom BRAVO - Bosnian Representative Association for Valuable ...

4 Avgusta, 2020