Unesite pojam vaše pretrage

Malkočević postavio novi lični rekord na 400 metara

Rusmir-Malkočević

Rusmir Malkočević nastavlja sa sjajnim rezultatima na regionalnim atletskim takmičenjima. Mladi bh. reprezentativac nastupio je jučer na Balkanskom atletskom prvenstvu u Beogradu u dvorani i osvojio drugo mjesto oborivši dosadašnji lični rekord.

Malkočević, koji je i stipendista Fondacije “Izvor nade“, istrčao je lični rekord na 400 metara i sada iznosi 48,23 sekunde. Rezultat Malkočevića je sedmi u ovoj sezoni na Balkanu.

“Bilo je vrlo dobro takmičenje s jakom konkurencijom. Na kraju sam istrčao 48,23 i završio na drugoj poziciji što je veliki uspjeh. Već u petak me očekuje Evropsko prvenstvo u dvorani gdje ću također trčati i nadam se rezultatu ispod 48 sekundi sto je mom treneru Elvisu Fatiću i meni cilj za što se tiče dvoranske sezone. Nadam se da će sezona na otvorenom biti još bolja“, izjavio je Malkočević za službenu stranicu Fondacije “Izvor nade“.

Naša država je na ovom prvenstvu osvojila je tri medalje a oborena su i dva državna rekorda.

Takmičenje je atletičarima poslužilo kao uvertira za Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani koje će se održavati narednog mjeseca.

Najbolje rezultate u atletskoj reprezentaciji BiH ostvarili su Mesud Pezer, Rusmir Malkočević i Abedin Mujezinović.

Državni rekordi su oboreni u dvije discipline, a to su štafeta 4×400 metara za muškarce i u trci na 400 metara za žene. U muškoj štafetnoj ekipi su bili Rusmir Malkočević, Stefan Ćuković, Semir Avdić i Abedin Mujezinović koji su istrčali dionicu za 3:18,12.

Iz kategorije izdvajamo

Treća godišnjica smrti prof.dr. Fikreta Hadžića

  Njegova borba na putu dobra, pravde, istine, napretka je trajala do zadnjeg dana njegovog života, i nije posustajao ni u ...

20 Jula, 2021

Progres gradnje kroz fotografije

U susret budućem izgledu doma. Pratite progres izgradnje.

21 Juna, 2021

Ciklus predavanja iz oblasti nauke i inžinjeringa

Nauka i obrazovanje predstavljaju veoma važnu sferu u životu mladih, te im je stoga potrebno posvetiti i više pažnje. Na ...

17 Juna, 2021