Unesite pojam vaše pretrage

Malkočević postavio novi lični rekord na 400 metara

Rusmir-Malkočević

Rusmir Malkočević nastavlja sa sjajnim rezultatima na regionalnim atletskim takmičenjima. Mladi bh. reprezentativac nastupio je jučer na Balkanskom atletskom prvenstvu u Beogradu u dvorani i osvojio drugo mjesto oborivši dosadašnji lični rekord.

Malkočević, koji je i stipendista Fondacije “Izvor nade“, istrčao je lični rekord na 400 metara i sada iznosi 48,23 sekunde. Rezultat Malkočevića je sedmi u ovoj sezoni na Balkanu.

“Bilo je vrlo dobro takmičenje s jakom konkurencijom. Na kraju sam istrčao 48,23 i završio na drugoj poziciji što je veliki uspjeh. Već u petak me očekuje Evropsko prvenstvo u dvorani gdje ću također trčati i nadam se rezultatu ispod 48 sekundi sto je mom treneru Elvisu Fatiću i meni cilj za što se tiče dvoranske sezone. Nadam se da će sezona na otvorenom biti još bolja“, izjavio je Malkočević za službenu stranicu Fondacije “Izvor nade“.

Naša država je na ovom prvenstvu osvojila je tri medalje a oborena su i dva državna rekorda.

Takmičenje je atletičarima poslužilo kao uvertira za Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani koje će se održavati narednog mjeseca.

Najbolje rezultate u atletskoj reprezentaciji BiH ostvarili su Mesud Pezer, Rusmir Malkočević i Abedin Mujezinović.

Državni rekordi su oboreni u dvije discipline, a to su štafeta 4×400 metara za muškarce i u trci na 400 metara za žene. U muškoj štafetnoj ekipi su bili Rusmir Malkočević, Stefan Ćuković, Semir Avdić i Abedin Mujezinović koji su istrčali dionicu za 3:18,12.

Iz kategorije izdvajamo

Podijeljeno 1383 iftara i dječija paketića u devet općina

U Fondaciji Izvor nade osjećamo se zahvalno i ponosno, što 12. godinu za redom, zajedno sa Vama i sa našim ...

13 Maja, 2021

Obilježen Narandžasti dan

U saradnji sa Institutom za razvoj mladih KULT, stipendisti i stipendistice Fondacije Izvor nade obilježili su Narandžasti dan, koji se ...

26 Aprila, 2021

Predivno mjesto za zvati domom

U Fondaciji Izvor nade sretni smo da možemo pružiti priliku za napredak studentica i studenata. Tvoj život izvan učionice jednako ...

21 Aprila, 2021