Unesite pojam vaše pretrage

Malkočević postavio novi lični rekord na 400 metara

Rusmir-Malkočević

Rusmir Malkočević nastavlja sa sjajnim rezultatima na regionalnim atletskim takmičenjima. Mladi bh. reprezentativac nastupio je jučer na Balkanskom atletskom prvenstvu u Beogradu u dvorani i osvojio drugo mjesto oborivši dosadašnji lični rekord.

Malkočević, koji je i stipendista Fondacije “Izvor nade“, istrčao je lični rekord na 400 metara i sada iznosi 48,23 sekunde. Rezultat Malkočevića je sedmi u ovoj sezoni na Balkanu.

“Bilo je vrlo dobro takmičenje s jakom konkurencijom. Na kraju sam istrčao 48,23 i završio na drugoj poziciji što je veliki uspjeh. Već u petak me očekuje Evropsko prvenstvo u dvorani gdje ću također trčati i nadam se rezultatu ispod 48 sekundi sto je mom treneru Elvisu Fatiću i meni cilj za što se tiče dvoranske sezone. Nadam se da će sezona na otvorenom biti još bolja“, izjavio je Malkočević za službenu stranicu Fondacije “Izvor nade“.

Naša država je na ovom prvenstvu osvojila je tri medalje a oborena su i dva državna rekorda.

Takmičenje je atletičarima poslužilo kao uvertira za Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani koje će se održavati narednog mjeseca.

Najbolje rezultate u atletskoj reprezentaciji BiH ostvarili su Mesud Pezer, Rusmir Malkočević i Abedin Mujezinović.

Državni rekordi su oboreni u dvije discipline, a to su štafeta 4×400 metara za muškarce i u trci na 400 metara za žene. U muškoj štafetnoj ekipi su bili Rusmir Malkočević, Stefan Ćuković, Semir Avdić i Abedin Mujezinović koji su istrčali dionicu za 3:18,12.

Iz kategorije izdvajamo

Završena peta po redu Mini-škola neformalne edukacije

U periodu od 19.12. do 27.12.2020. godine, za srednjoškolce Općine Ilidža, organizovan je ciklus radionica u sklopu projekta “Mini-škola neformalne ...

28 Decembra, 2020

Okončana akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Ukupno 21 stipendista i stipendistica su se odazvali darivanju krvi. Time je u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH ...

24 Decembra, 2020

Održana panel diskusija na temu: 'Izazovi IT-a' - sigurnost, oblaci (cloud) i primjena tehnologije

Stipendisti studentskog doma „Prof. dr. Fikret Hadžić“ imali su priliku slušati i učiti od dva eminentna stručnjaka iz IT oblasti ...

24 Decembra, 2020