Unesite pojam vaše pretrage

Galić pred nastup na Svjetskom prvenstvu: Borbe će biti teške ali očekujem dobar rezultat

Ervin Galić
Ervin Galić
Ervin Galić tokom priprema pred polazak na Svjetsko prvenstvo u Austriji

Ervin Galić, seniorski reprezentativac BiH u karateu i stipendista Fondacije “Izvor nade“ danas će otputovati na Svjetsko prvenstvo u karateu.

On će zajedno s ostatkom reprezentacije braniti boje državne zastave na Svjetskom prvenstvu u karateu koje se ove godine održava u austrijskom gradu Linzu od 25. do 30. oktobra.

Galić je pred polazak, u kraćem intervjuu za oficijalnu stranicu Fondacije “Izvor nade“, kazao da je sve pripreme odradio po zacrtanim planovima te da očekuje dobre rezultate na predstojećem prvenstvu.

 

Prvo svjetsko prvenstvo je pred vama. Koliko vam znači nastup na ovom prvenstvu?

Svjetsko prvenstvo je najveći događaj u svijetu karatea, tu dolazi sva “krema” karate svijeta. Meni je ovo prvo seniorsko svjetsko prvenstvo i jedan sam od najmlađih takmičara, ali sam se kvalitetno spremio, te očekujem dobar rezultat i dat ću sve od sebe da branim boje zastave svoje domovine.

 

Kakvu ste podršku imali u dosadašnjem dijelu priprema?

Bilo kakva podrška mi mnogo znači, jer bez podrške ne može se ostati u sport, a kamoli da se napravi veliki rezultat. Najveća podrška su mi moji roditelji i treneri. Nadležne institucije su se potrudile i obezbijedile sredstva za odlazak reprezentacije na ovo svjetsko prvenstvo.

 

Kakve borbe očekujete na SP-u? Da li su vam od ranije poznati neki protivnici?

U svakoj kategoriji će biti do 100 takmičara, borbe će biti veoma teške i zahtjevne, pogotovo u mojoj kategoriji gdje ima višestrukih osvajača europskih i svjetskih medalja tako da će konkurencija biti veoma jaka. Ja nastupam u kategoriji do 67 kilograma.

 

Koliko ste zadovoljni odrađenim pripremama pred SP?

Spremao sam se u Sarajevu, svo vrijeme sam imao jake treninge i klupske pripreme, s tim da sam imao završne pripreme u hotelu Hollywood zajedno s reprezentacijom što je ujedno i posljednja provjera forme pred odlazak na Svjetsko prvenstvo.

 

Rukovodstvo Fondacije “Izvor nade“ na čelu s direktorom Tarikom Agetovićem Galiću je zaželjelo sretne i uspješne nastupe, uz želju da na najbolji način predstavi svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Iz kategorije izdvajamo

Enver Suljić i Nihad Ahmić – uspješni alumnisti i poduzetnici

Poznato je da među našim stipendistima i alumnistima imamo studente i ljude različitih profila, koji ostvaruju uspjehe na raznim poljima. ...

30 Novembra, 2021

Tarik Ibrahimpašić: Pronaći strast

Tarik Ibrahimpašić je alumnista naše Fondacije, trenutno na doktorskom studiju iz oblasti hardverske sigurnosti (Hardware Security) na Tehničkom Univerzitetu u ...

11 Juna, 2021

Aldin Kovačević: Konstantna želja za napretkom!

Aldin Kovačević, stipendista i aktivista fondacije Izvor nade, za profesiju, bez dileme, odabrao IT. To mu je strast koju gaji ...

16 Februara, 2021