Unesite pojam vaše pretrage

FTV snimila prilog o Fondaciji i ugostila direktora Agetovića u emisiji “Federacija plus“

FTV emisija Federacija plus Tarik Agetovic

FTV emisija Federacija plus Tarik Agetovic

Federalna televizija danas je emitovala prilog o Fondaciji “Izvor nade“ i upriličila gostovanje “uživo“ direktora Tarika Agetovića u emisiji “Federacija plus“.

Za prilog Federalne televizije govorili su Ervin Galić, višestruki karate prvak Bosne i Hercegovine, Berin Spahović, student Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu, Aldin Kovačević, student Informacionih tehnologija na Burč univerzitetu, Esma Hećimović, studentica Arhitektonskog fakulteta Burč univerziteta i Merjem Salihagić, stručni savjetnik za odgoj pri Fondaciji “Izvor nade“.

“Do sada sam bio balkanski prvak i to mi je jedan od najvećih uspjeha, peti u Evropi i pet puta sam bio prvak Bosne i Hercegovine. Fondacija mi je dosta toga omogućila, posebno manje troškove kod mojih roditelja, dala mi je boravak u domu što mi je omogućilo da nastavim studij koji volim“, kazao je u izjavi za emisiju “Federacija plus“ Ervin Galić, član Karate reprezentacije Bosne i Hercegovine i stipendista Fondacije.

“Troškovi smještaja i školarine najčešći su problemi za obrazovanje studenata slabijeg imovnog statusa. Fondacija “Izvor nade“ okuplja ljude dobre volje koji ulažu u bh. mladost i pomažu im stipendijama da ostvare rezultate“, kazano je u prilogu Federalne televizije.

U prilogu novinari FTV-a su posebno naglasili program vršnjačkog mentorstva, gdje stariji studenti pomažu mlađima u učenju i gradnji dobrih međuljudskih odnosa.

“Mi s jedne strane imamo donatore i aktiviste kao mentore koji pružaju različite vrste podrške stipendistima i to finansijsku, akademsku, karijernu, stručnu, pedagoško-psihološku, a s druge strane imamo tzv. vršnjačko mentorstvo“, kazala je Merjem Salihagić, savjetnik za odgoj pri Fondaciji “Izvor nade“.

“Više od dvije stotine studenata i srednjoškolaca svake godine dobije stipendiju za nastavak školovanja a ulaganjem u obrazovanje mladih Fondacija i društveno-odgovorni poduzetnici osiguravaju budućnost naše zemlje“, navedeno je u prilogu.

U emisiji “Federacija plus“, u kojoj je emitovan prilog, “uživo“ je gostovao direktor Fondacije “Izvor nade“, Tarik Agetović.

On je kazao kako nema posebnog recepta kako doći do donatora ali je naveo neke osnovne aktivnosti koje Fondacije poduzima na tom planu.

“Prva stvar jeste povjerenje koje je Fondacija u nekoliko godina koliko radi uspješno izgradila, druga stvar jeste transparentnost, treća stvar jesu rezultati koje naši stipendisti postižu i četvrta stvar koju možemo istaknuti jesu formali i neformali susreti između donatora i stipendista“, kazao je Agetović.

“Preko dvjesto studenata je Fondacija u potpunosti istipendirala i oni su našli svoj smiraj u Bosni i Hercegovini, rade i doprinose našem društvu i zajednici“, kazao je između ostalog Agetović.

Prilog o Fondaciji “Izvor nade“ i današnje gostovanje direktora Agetovića, možete pogledati na sljedećem linku (od 17:40 do 23:06).

Iz kategorije izdvajamo

Klix.ba Vrsnjacko mentorstvo 2018, Fondacija Izvor nade

Klix.ba o vršnjačkom mentorstvu Fondacije “Izvor nade“

Portal Klix.ba objavio je članak o vršnjačkom mentorstvu u Bosni i Hercegovini u kojem je sagovornik Merjem Salihagić, savjetnica za ...

Septembar 28, 2018
Gostovanje predstavnika Fondacije Izvor nade u programu TVSA, august 2018.

Televizija Sarajevo ugostila predstavnike Fondacije "Izvor nade": Razgovarano o Ljetnoj školi 2018.

Predstavnici Fondacije "Izvor nade", direktor Tarik Agetović i koordinator Ljetne škole za djecu iz povratničkih mjesta Damir Bešlija, gostovali su ...

August 27, 2018

Direktor Agetović u programu TV Alfa o akciji “Iftari 2018“

Tarik Agetović, direktor Fondacije za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade“, gostovao je u programu TV Alfa te s ...

Maj 22, 2018