Unesite pojam vaše pretrage

Fondacija “Izvor nade“ tokom ramazana posjetila 14 mjesta, podijeljeno 1745 iftara i 405 dječijih paketića

Iftar Bos. Dubica 2.6.2018 Fondacija Izvor nade, naslovna fotografija ramazan i akcija iftari 2018.

Iftar Bos. Dubica 2.6.2018 Fondacija Izvor nade, naslovna fotografija ramazan i akcija iftari 2018.

Rukovodstvo  i aktivisti Fondacije “Izvor nade“ organizirali su u toku mjeseca ramazana akciju podjele iftara u povratničkim i drugim mjestima pod nazivom “Iftari 2018“. Akcija čiji je cilj prvenstveno obilazak povratnika i dijeljenje radosti ramazana i iftara ove godine obuhvatila je 14 mjesta. Tako su akcijom obuhvaćena mjesta Foča, Lišnja (Prnjavor), Šćipe (Prozor), Jošanica (Zvornik), Kukavice (Rogatica), Jezero, Trebinje, Polje (Bos. Dubica), Fazlagića Kula (Gacko), Livno,  Prozor, Nažbilj (Kakanj), Kamenica (Zvornik) i Bos. Brod.

 

Posjete navedenim mjestima bile su koordinirane s Rijasetom Islamske zajednice u BiH, muftijama i glavnim imamima na terenu s ciljem izbjegavanja preklapanja posjeta određenim povratničkim mjestima.

 

“U svim mjestima koje smo obišli imali smo toplu dobrodošlicu od imama i džematlija a na posljednjem iftaru u Bos. Brodu prisutnima se obratio i muftija banjalučki, dr. Osman ef. Kozlić. Svima koji su bili dio ovogodišnje akcije ‘Iftari 2018’ najiskrenije zahvaljujemo“, izjavio je direktor Fondacije “Izvor nade“ Tarik Agetović.

 

Agetović je kazao kako je tokom akcije “Iftari 2018“ podijeljeno 1745 iftara i 405 dječijih paketića. U posjetama koje su uprilične po različitim gradovima Bosne i Hercegovine iz Sarajeva je putovalo 429 osoba što je u prosjeku više od 30 osoba po jednoj organiziranoj posjeti.

 

U organizaciji ovogodišnjih iftara svoj doprinos dali su i stipendisti Fondacije.

 

“Studenti su i pored svih svojih fakultetskih obaveza pronašli vrijeme i aktivno se uključili u akciju. Na ovaj način imali su priliku podijeliti radosti ramazana i iftara s našim povratnicima“, kazao je Agetović.

 

 

Porodična atmosfera za stipendiste

 

Donatori Fondacije ovaj ramazan su iskoristili i u saradnji s rukovodstvom Fondacije organizirali iftare za stipendiste Fondacije.

 

“Dobročinitelj svoje djelo uljepšava vlastitom kreativnošću. Projekat susreta donatora i stipendista u porodičnoj atmosferi je upravo pokazao koliko jedno dobro djelo može biti uljepšano. Stipendisti su osjetili porodičnu toplinu od strane donatora i njihovih porodica te jedni drugima vratili optimizam i podijelili radosti ramazana. Realizirano je više od 50 divnih posjeta u kojima je ugošćeno skoro 300 stipendista od kojih su neki imali priliku više puta da prisutvuju“, kazala je Merjem Salihagić, stručna saradnica za rad sa učenicima i studentima pri Fondaciji “Izvor nade“ i zahvalila se svim donatorima na pruženoj podršci u radu Fondacije.

 

 

Stipendisti Fondacije pripremili iftar za djecu u Prozoru

 

Stipendisti Fondacije drugu godinu zaredom organizirali su “studentski“ iftar a sredstva za isti su obezbijedili od svojih stipendija i džeparaca. Iftar koji je organiziran u Prozoru okupio je stotinu učenika osnovne i srednje škole Alija Isaković.

 

U ime Fondacije mladima se obratio direktor Agetović koji je tom prilikom kazao kako je  “posebnost iftara u tome što ga organizuju stipendisti koji su od svojih stipendija i džeparaca odvojili da bi radost iftara podijeli sa svojim vršnjacima“ te da je kultura davanja i dijeljenja nešto čemu Fondacija s posebnom pažnjom pristupa pri radu sa stipendistima.

 

 

Iz kategorije izdvajamo

Podijeljeno 1383 iftara i dječija paketića u devet općina

U Fondaciji Izvor nade osjećamo se zahvalno i ponosno, što 12. godinu za redom, zajedno sa Vama i sa našim ...

13 Maja, 2021

KONKURS za dodjelu stipendija u akademskoj 2021/2022. godini

FONDACIJA “IZVOR NADE” SARAJEVO Butmirska cesta 18d 71000 Sarajevo raspisuje KONKURS za dodjelu stipendija u akademskoj 2021/22. godini za koje finansijska sredstva osigurava Fondacija “Izvor nade” ...

14 Aprila, 2021

Akcija Iftari 2021 - Jer Brinemo!

Dragi donatori, stipendisti, aktivisti i prijatelji fondacije Izvor nade, dozvolite na početku mjeseca Ramazana da uputimo dove Svevišnjem da ovaj mjesec ...

29 Marta, 2021