Unesite pojam vaše pretrage

Fondacija “Izvor nade“ organizirala proljetni bazar nove i polovne odjeće

Bazar odjece maj 2018 cd

Fondacija “Izvor nade“ danas je u Uredu u Nedžarićima organizirala proljetni bazar nove i polovne odjeće. Bazar je bio prilika da građani Sarajeva kroz kupovinu proizvoda pomognu stipendiranju srednjoškolaca i studenata Fondacije “Izvor nade“.

Ured Fondacije “Izvor nade“ Nedžarići godišnje organizira jedan ili dva bazara s ciljem da aktivisti i donatori Fondacije doniraju odjeću, obuću, ručne radove ili ukusna domaća jela, sokove i džemove.

Ovogodišnji bazar, po riječima organizatora, bio je uspješan i nije mijenjao koncept u odnosu na ranije održane bazare.

“Zajedničko dobro, svi pomalo od svog imetka, vremena, energije – nastaju dobročinstva koja vraćaju optimizam“, istakla je po završetku bazara Merjem Salihagić i izrazila zahvalnost donatoricama kao i stipendisticama koje su bile uključene u današnju organizaciju bazara.

Salihagić je naglasila da će višak odjeće, koji danas nije prodan, biti doniran migrantima koji se trenutno nalaze u našoj zemlji.

[URIS id=4958]

Iz kategorije izdvajamo

Progres gradnje kroz fotografije

U susret budućem izgledu doma. Pratite progres izgradnje.

12 Septembra, 2021

Treća godišnjica smrti prof.dr. Fikreta Hadžića

  Njegova borba na putu dobra, pravde, istine, napretka je trajala do zadnjeg dana njegovog života, i nije posustajao ni u ...

20 Jula, 2021

Ciklus predavanja iz oblasti nauke i inžinjeringa

Nauka i obrazovanje predstavljaju veoma važnu sferu u životu mladih, te im je stoga potrebno posvetiti i više pažnje. Na ...

17 Juna, 2021