Unesite pojam vaše pretrage

Fondacija “Izvor nade“ organizirala proljetni bazar nove i polovne odjeće

Bazar odjece maj 2018 cd

Fondacija “Izvor nade“ danas je u Uredu u Nedžarićima organizirala proljetni bazar nove i polovne odjeće. Bazar je bio prilika da građani Sarajeva kroz kupovinu proizvoda pomognu stipendiranju srednjoškolaca i studenata Fondacije “Izvor nade“.

Ured Fondacije “Izvor nade“ Nedžarići godišnje organizira jedan ili dva bazara s ciljem da aktivisti i donatori Fondacije doniraju odjeću, obuću, ručne radove ili ukusna domaća jela, sokove i džemove.

Ovogodišnji bazar, po riječima organizatora, bio je uspješan i nije mijenjao koncept u odnosu na ranije održane bazare.

“Zajedničko dobro, svi pomalo od svog imetka, vremena, energije – nastaju dobročinstva koja vraćaju optimizam“, istakla je po završetku bazara Merjem Salihagić i izrazila zahvalnost donatoricama kao i stipendisticama koje su bile uključene u današnju organizaciju bazara.

Salihagić je naglasila da će višak odjeće, koji danas nije prodan, biti doniran migrantima koji se trenutno nalaze u našoj zemlji.

[URIS id=4958]

Iz kategorije izdvajamo

Noć poezije sa Sarajevkim John Doe

"Ali u njoj se, kao u meni, vode tihe i nepremostive bitke, i oboje kao da u svakom trenutku, lebdimo ...

24 Januara, 2022

Mini škola kodiranja iz 'web development'-a

U organizaciji Fondacije Izvor nade, u protekloj sedmici održana je Mini-škola kodiranja za srednjoškolce širom Bosne i Hercegovine. Na školu ...

16 Januara, 2022

Muhamed Duraković u Jutarnjem programu TVSA

Uz smještaj, Fondacija nam daje podršku kroz mnogobrojne aktivnosti, projekte i mentorstvo, čime obogaćuje i olakšava naše studijske godine, riječi ...

11 Januara, 2022