Unesite pojam vaše pretrage

Fondacija “Izvor nade“ organizirala druženje za bivše stipendiste

Druzenje bivsih stipendista Fondacije Izvor nade

Druzenje bivsih stipendista Fondacije Izvor nade

Fondacija “Izvor nade“ organizirala je večeras u istoimenom studentskom domu na Ilidži druženje za bivše stipendiste ove Fondacije.

Prisutnima su se obratili Harun Tursanović, bivši direktor Fondacije, Tarik Agetović, sadašnji direktor, i dr. Amir Selimagić, član Upravnog odbora Fondacije.

Tursanović je u obraćanju istakao značaj formiranja ove Fondacije za obrazovanje u Bosni i Hercegovini te zahvalio rukovodstvu Fondaciji koja je odlučila organizirati okupljanje svojih bivših stipendista.

Direktor Agetović je stipendistima prezentirao aktivnosti koje je Fondacija u prethodnom periodu realizira.

“Iz godine u godinu broj aktivnosti se povećava i moramo priznati da smo zadovoljni realizacijom istih. Pored skoro 300 stipendista koliko ove godine stipendiramo, uspjeli smo u 2016. godini organizirati konkurs za literarni rad u povodu Dana nezavisnosti BiH, fotokonkurs za Dan državnosti BiH, dvije ljetne škole, učestvovati u organizaciji Informatičke olimpijade, prirediti nekoliko predavanja za građane. Nadamo se da ćemo u narednom periodu ovo okupljanje bivših stipendista učiniti tradicionalnim“, kazao je direktor Agetović.

Prisutnima se obratio i dr. Amir Selimagić, koji je govorio i u ime bivših stipendista ali i kao član UO Fondacije “Izvor nade“.

“Ovo je rijetka prilika kada imamo mogućnost da se vidimo i prisjetimo se studentskih dana kada smo bili stipendisti Fondacije i učestvovali u brojnim organiziranim aktivnostima. Kao član UO znam kakva je obaveza pred nama, ali s druge strane moram izraziti zadovoljstvo kada se, nakon određenog vremena, vidimo i rado prisjetimo detalja naših studentskih života“, kazao je između ostalog dr. Selimagić.

Za druženje je pripremljena i video-prezentacija u kojoj su stipendisti uživali, a program su, izvođenjem muzičke numere, uljepšali sadašnji stipendisti Fondacije “Izvor nade“.

Druženju u Studentskom domu “Izvor nade“ prisustvovalo je oko četrdeset bivših stipendista Fondacije. Bila je ovo prilika da se i rukovodstvo Fondacije ali i bivši stipendisti prisjete studentskih dana te brojnih realiziranih projekata u sklopu Fondacije “Izvor nade“. Oni su izrazili zadovoljstvo organiziranim druženjem te ponudili nekoliko prijedloga kako unaprijediti i sadržajno obogatiti buduća okupljanja.

[URIS id=2867]

Iz kategorije izdvajamo

Podijeljeno 1383 iftara i dječija paketića u devet općina

U Fondaciji Izvor nade osjećamo se zahvalno i ponosno, što 12. godinu za redom, zajedno sa Vama i sa našim ...

13 Maja, 2021

Obilježen Narandžasti dan

U saradnji sa Institutom za razvoj mladih KULT, stipendisti i stipendistice Fondacije Izvor nade obilježili su Narandžasti dan, koji se ...

26 Aprila, 2021

Predivno mjesto za zvati domom

U Fondaciji Izvor nade sretni smo da možemo pružiti priliku za napredak studentica i studenata. Tvoj život izvan učionice jednako ...

21 Aprila, 2021