Unesite pojam vaše pretrage

Ervin Galić s Karate reprezentacijom BiH stigao do četvrtfinala SP-a u Madridu

Seniorska karate reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupila je na 24. Svjetskom karate prvenstvu u glavnom gradu Španije, Madridu. U ekipnom poretku naša reprezentacija je stigla do četvrtfinala.

Naša reprezentacija pobjede je zabilježila protiv Austrije (3:1), Kosova (3:1) i Kazahstana (3:2) dok je poraz zabilježen od Italije rezultatom 3:1.

Ervin Galić, član Karate reprezentacije Bosne i Hercegovine i stipendista Fondacije “Izvor nade“ nastupio je u ekipnim borbama.

Galić je u meču karijere protiv predstavnika Kazahstana donio pobjedu našoj reprezentaciji. On je u odlučujućoj borbi pobijedio viceprvaka svijeta i reprezentativca Kazahstana rezultatom 6:2.

“Ovo je odličan rezultat za našu reprezentaciju. Imamo mladu srčanu ekipu. Ostaje žal ali i nada da ćemo na sljedećem svjetskom prvenstvu ostvariti propušteno“, kazao je Galić.

Za bh. karataše danas će biti upriličen prijem u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Madridu.

Uprava Fondacije “Izvor nade“ uputila je čestitke mladom Galiću na izvanrednom predstavljanju naše zemlje kao i članovima i stručnom rukovodstvu Karate reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Iz kategorije izdvajamo

Završena peta po redu Mini-škola neformalne edukacije

U periodu od 19.12. do 27.12.2020. godine, za srednjoškolce Općine Ilidža, organizovan je ciklus radionica u sklopu projekta “Mini-škola neformalne ...

28 Decembra, 2020

Okončana akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Ukupno 21 stipendista i stipendistica su se odazvali darivanju krvi. Time je u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH ...

24 Decembra, 2020

Održana panel diskusija na temu: 'Izazovi IT-a' - sigurnost, oblaci (cloud) i primjena tehnologije

Stipendisti studentskog doma „Prof. dr. Fikret Hadžić“ imali su priliku slušati i učiti od dva eminentna stručnjaka iz IT oblasti ...

24 Decembra, 2020