Unesite pojam vaše pretrage

Ervin Galić s Karate reprezentacijom BiH stigao do četvrtfinala SP-a u Madridu

Seniorska karate reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupila je na 24. Svjetskom karate prvenstvu u glavnom gradu Španije, Madridu. U ekipnom poretku naša reprezentacija je stigla do četvrtfinala.

Naša reprezentacija pobjede je zabilježila protiv Austrije (3:1), Kosova (3:1) i Kazahstana (3:2) dok je poraz zabilježen od Italije rezultatom 3:1.

Ervin Galić, član Karate reprezentacije Bosne i Hercegovine i stipendista Fondacije “Izvor nade“ nastupio je u ekipnim borbama.

Galić je u meču karijere protiv predstavnika Kazahstana donio pobjedu našoj reprezentaciji. On je u odlučujućoj borbi pobijedio viceprvaka svijeta i reprezentativca Kazahstana rezultatom 6:2.

“Ovo je odličan rezultat za našu reprezentaciju. Imamo mladu srčanu ekipu. Ostaje žal ali i nada da ćemo na sljedećem svjetskom prvenstvu ostvariti propušteno“, kazao je Galić.

Za bh. karataše danas će biti upriličen prijem u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Madridu.

Uprava Fondacije “Izvor nade“ uputila je čestitke mladom Galiću na izvanrednom predstavljanju naše zemlje kao i članovima i stručnom rukovodstvu Karate reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Iz kategorije izdvajamo

Podijeljeno 1383 iftara i dječija paketića u devet općina

U Fondaciji Izvor nade osjećamo se zahvalno i ponosno, što 12. godinu za redom, zajedno sa Vama i sa našim ...

13 Maja, 2021

Obilježen Narandžasti dan

U saradnji sa Institutom za razvoj mladih KULT, stipendisti i stipendistice Fondacije Izvor nade obilježili su Narandžasti dan, koji se ...

26 Aprila, 2021

Predivno mjesto za zvati domom

U Fondaciji Izvor nade sretni smo da možemo pružiti priliku za napredak studentica i studenata. Tvoj život izvan učionice jednako ...

21 Aprila, 2021