Unesite pojam vaše pretrage

Ervin Galić s Karate reprezentacijom BiH stigao do četvrtfinala SP-a u Madridu

Seniorska karate reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupila je na 24. Svjetskom karate prvenstvu u glavnom gradu Španije, Madridu. U ekipnom poretku naša reprezentacija je stigla do četvrtfinala.

Naša reprezentacija pobjede je zabilježila protiv Austrije (3:1), Kosova (3:1) i Kazahstana (3:2) dok je poraz zabilježen od Italije rezultatom 3:1.

Ervin Galić, član Karate reprezentacije Bosne i Hercegovine i stipendista Fondacije “Izvor nade“ nastupio je u ekipnim borbama.

Galić je u meču karijere protiv predstavnika Kazahstana donio pobjedu našoj reprezentaciji. On je u odlučujućoj borbi pobijedio viceprvaka svijeta i reprezentativca Kazahstana rezultatom 6:2.

“Ovo je odličan rezultat za našu reprezentaciju. Imamo mladu srčanu ekipu. Ostaje žal ali i nada da ćemo na sljedećem svjetskom prvenstvu ostvariti propušteno“, kazao je Galić.

Za bh. karataše danas će biti upriličen prijem u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Madridu.

Uprava Fondacije “Izvor nade“ uputila je čestitke mladom Galiću na izvanrednom predstavljanju naše zemlje kao i članovima i stručnom rukovodstvu Karate reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Iz kategorije izdvajamo

STEM Meetup Vol. 3

Studentski dom “Prof.dr. Fikret Hadžić” ponovo je bio mjesto gdje se slavi i razgovara o nauci. Treću godinu zaredom, okupljamo ...

22 Marta, 2023

Akcija Iftari 2023 - Dijelimo nadu

Dragi donatori, stipendisti, aktivisti i prijatelji fondacije Izvor nade. Dolazi nam mjesec, dašak milosti, duhovnog uzdizanja i preporoda. Mjesec povratka, kako ...

13 Marta, 2023

Sretan Dan nezavisnosti

Jer postali smo pametni iz prkosa.“Zatvoren u mozak zarobljen u srce. U toj tamnoj jami vječno sanjaš sunce” - Mak ...

1 Marta, 2023