Unesite pojam vaše pretrage

Ervin Galić s Karate reprezentacijom BiH stigao do četvrtfinala SP-a u Madridu

Seniorska karate reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupila je na 24. Svjetskom karate prvenstvu u glavnom gradu Španije, Madridu. U ekipnom poretku naša reprezentacija je stigla do četvrtfinala.

Naša reprezentacija pobjede je zabilježila protiv Austrije (3:1), Kosova (3:1) i Kazahstana (3:2) dok je poraz zabilježen od Italije rezultatom 3:1.

Ervin Galić, član Karate reprezentacije Bosne i Hercegovine i stipendista Fondacije “Izvor nade“ nastupio je u ekipnim borbama.

Galić je u meču karijere protiv predstavnika Kazahstana donio pobjedu našoj reprezentaciji. On je u odlučujućoj borbi pobijedio viceprvaka svijeta i reprezentativca Kazahstana rezultatom 6:2.

“Ovo je odličan rezultat za našu reprezentaciju. Imamo mladu srčanu ekipu. Ostaje žal ali i nada da ćemo na sljedećem svjetskom prvenstvu ostvariti propušteno“, kazao je Galić.

Za bh. karataše danas će biti upriličen prijem u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Madridu.

Uprava Fondacije “Izvor nade“ uputila je čestitke mladom Galiću na izvanrednom predstavljanju naše zemlje kao i članovima i stručnom rukovodstvu Karate reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Iz kategorije izdvajamo

Privedena kraju Ljetna škola M.R.E.Ž.A. ‘22

Ponekad se svi nađemo u periodu, kada nam ponestane motivacije. I to je prirodan proces. Onaj, u kojem tražimo svoje ...

9 Avgusta, 2022

Ljetna škola M.R.E.Ž.A.

Za savršeno jelo uvijek se traže savršeni recepti koji prave baš taj savršeni blend i balans oplemenjujućih okusa i kvalitetnih ...

14 Jula, 2022

Uspješno okončan projekat Iftari ‘22

U Fondaciji Izvor nade osjećamo se zahvalno i ponosno, što 13. godinu za redom, zajedno sa Vama i našim aktivistima ...

2 Maja, 2022