Unesite pojam vaše pretrage

Ervin Galić od 5. do 10. novembra na Svjetskom karate prvenstvu u Španiji

Ervin Galic 2018b

Ervin Galić, šestorostruki prvak naše zemlje u karateu u kategoriji do 67 kg i stipendista Fondacije “Izvor nade“ nastupit će na Svjetskom karate prvenstvu za seniore u Španiji.

Galić će na prvenstvu koje se održava od 5. do 10. novembra u Madridu nastupiti ekipno u borbama.

“Žrijeb će biti poznat 5. novembra a mi očekujemo 8. novembra nastup i ekipne borbe. Uz dobar žrijeb i sportsku sreću očekujemo dobar rezultat. Ekipno se bori sedam takmičara iz reprezentacija od kojih pet čini prvi sastav a dva člana čine rezervu.

Spremamo se od augusta, klupske pripreme sam odradio u matičnom klubu KK Champion Ilidža. Pripreme su prošle dobro kao i trenažni ciklus. Forma je na vrlo dobrom nivou“, kazao je otpimistični Galić.

Rukovodstvo Fondacije “Izvor nade“ mladom Galiću, kao i kompletnoj Karate reprezentaciji Bosne i Hercegovine, želi puno uspjeha na predstojećem Svjetskom karate prvenstvu u Španiji.

Iz kategorije izdvajamo

Progres gradnje kroz fotografije

U susret budućem izgledu doma. Pratite progres izgradnje.

12 Septembra, 2021

Treća godišnjica smrti prof.dr. Fikreta Hadžića

  Njegova borba na putu dobra, pravde, istine, napretka je trajala do zadnjeg dana njegovog života, i nije posustajao ni u ...

20 Jula, 2021

Ciklus predavanja iz oblasti nauke i inžinjeringa

Nauka i obrazovanje predstavljaju veoma važnu sferu u životu mladih, te im je stoga potrebno posvetiti i više pažnje. Na ...

17 Juna, 2021