Unesite pojam vaše pretrage

Ervin Galić od 5. do 10. novembra na Svjetskom karate prvenstvu u Španiji

Ervin Galic 2018b

Ervin Galić, šestorostruki prvak naše zemlje u karateu u kategoriji do 67 kg i stipendista Fondacije “Izvor nade“ nastupit će na Svjetskom karate prvenstvu za seniore u Španiji.

Galić će na prvenstvu koje se održava od 5. do 10. novembra u Madridu nastupiti ekipno u borbama.

“Žrijeb će biti poznat 5. novembra a mi očekujemo 8. novembra nastup i ekipne borbe. Uz dobar žrijeb i sportsku sreću očekujemo dobar rezultat. Ekipno se bori sedam takmičara iz reprezentacija od kojih pet čini prvi sastav a dva člana čine rezervu.

Spremamo se od augusta, klupske pripreme sam odradio u matičnom klubu KK Champion Ilidža. Pripreme su prošle dobro kao i trenažni ciklus. Forma je na vrlo dobrom nivou“, kazao je otpimistični Galić.

Rukovodstvo Fondacije “Izvor nade“ mladom Galiću, kao i kompletnoj Karate reprezentaciji Bosne i Hercegovine, želi puno uspjeha na predstojećem Svjetskom karate prvenstvu u Španiji.

Iz kategorije izdvajamo

STEM Meetup Vol. 3

Studentski dom “Prof.dr. Fikret Hadžić” ponovo je bio mjesto gdje se slavi i razgovara o nauci. Treću godinu zaredom, okupljamo ...

22 Marta, 2023

Akcija Iftari 2023 - Dijelimo nadu

Dragi donatori, stipendisti, aktivisti i prijatelji fondacije Izvor nade. Dolazi nam mjesec, dašak milosti, duhovnog uzdizanja i preporoda. Mjesec povratka, kako ...

13 Marta, 2023

Sretan Dan nezavisnosti

Jer postali smo pametni iz prkosa.“Zatvoren u mozak zarobljen u srce. U toj tamnoj jami vječno sanjaš sunce” - Mak ...

1 Marta, 2023