Unesite pojam vaše pretrage

Ervin Galić od 5. do 10. novembra na Svjetskom karate prvenstvu u Španiji

Ervin Galic 2018b

Ervin Galić, šestorostruki prvak naše zemlje u karateu u kategoriji do 67 kg i stipendista Fondacije “Izvor nade“ nastupit će na Svjetskom karate prvenstvu za seniore u Španiji.

Galić će na prvenstvu koje se održava od 5. do 10. novembra u Madridu nastupiti ekipno u borbama.

“Žrijeb će biti poznat 5. novembra a mi očekujemo 8. novembra nastup i ekipne borbe. Uz dobar žrijeb i sportsku sreću očekujemo dobar rezultat. Ekipno se bori sedam takmičara iz reprezentacija od kojih pet čini prvi sastav a dva člana čine rezervu.

Spremamo se od augusta, klupske pripreme sam odradio u matičnom klubu KK Champion Ilidža. Pripreme su prošle dobro kao i trenažni ciklus. Forma je na vrlo dobrom nivou“, kazao je otpimistični Galić.

Rukovodstvo Fondacije “Izvor nade“ mladom Galiću, kao i kompletnoj Karate reprezentaciji Bosne i Hercegovine, želi puno uspjeha na predstojećem Svjetskom karate prvenstvu u Španiji.

Iz kategorije izdvajamo

Privedena kraju Ljetna škola M.R.E.Ž.A. ‘22

Ponekad se svi nađemo u periodu, kada nam ponestane motivacije. I to je prirodan proces. Onaj, u kojem tražimo svoje ...

9 Avgusta, 2022

Ljetna škola M.R.E.Ž.A.

Za savršeno jelo uvijek se traže savršeni recepti koji prave baš taj savršeni blend i balans oplemenjujućih okusa i kvalitetnih ...

14 Jula, 2022

Uspješno okončan projekat Iftari ‘22

U Fondaciji Izvor nade osjećamo se zahvalno i ponosno, što 13. godinu za redom, zajedno sa Vama i našim aktivistima ...

2 Maja, 2022