Unesite pojam vaše pretrage

Direktor Agetović gostovao u programu BH Radija 1

BH Radio 1, Fondacija Izvor nade, gostovanje april 2017

Urednici i voditelji emisije Otvoreni studio BH Radiju 1 danas su ugostili Tarika Agetovića, direktora Fondacije za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade“.

Povod gostovanja bili su aktuelni projekti Fondacije: “Mini-škola neformale edukacije i profesionalne orijentacije“, raspisani konkurs za dodjelu 20 srednjoškolskih stipendija i projekat “Bosanska ljetna škola“.

Direktor Agetović kazao je kako projekat “Mini-škola neformale edukacije i profesionalne orijentacije“ realizirao Projektni tim Fondacije i da je projektom posjećeno pet srednjih škola u Kantonu Sarajevo.

“Ovaj projekt podržalo je Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo. U realizaciji projekta učešće je uzela i Asocijacija srednjoškolaca u BiH“, kazao je direktor Agetović.

On je naveo da Fondacija stipendiranjem pokušava obezbijediti bolje uslove školovanja i studiranja u BiH.

“Primarni cilj je stipendiranje srednjoškolaca i studenata koji se školuju ili studiraju u Sarajevu. Sredstava za stipendiranje obezbijeđuju pravna i fizička lica koja smatraju da kroz stipendiranje možemo unaprijediti naše društvo i zajednicu. S ponosom mogu kazati da ove godine više od 150 pravnih i fizičkih lica pomaže rad Fondacije“, istakao je direktor Agetović.

“Cilj konkursa za srednjoškolce je ponuditi stipendiju i smještaj za srednjoškolce koji žele školovati se u Sarajevu a dolaze izvan Sarajeva. Naši stariji stipendisti su mentori srednjoškolcima“, dodao je Agetović.

Govoreći o projektu “Bosanska ljetna škola“ Agetović je istakao da se radi o projektu koji ima za cilj da djeci iz dijaspore ponudi jedinstven način upoznavanja domovine i njenih znamenitosti. Projekat se realizira u saradnji s Rijasetom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

“Projekat je osmišljen s ciljem da mladim ljudima na adekvatan način ponudi da svoje vrijeme koje će provoditi u Bosni i Hercegovini provedu sa svojim vršnjacima u BiH i da se upoznaju s njenim ljepotama i znamenitostima, i na taj način prošire svoje prijateljstvo. Broj mjesta smo ograničili na 50, i ukoliko budu mogućnosti dozvoljavale 25 momaka i 25 djevojaka. To je ono što kapacitativno možemo iznijeti. S druge strane želimo da to bude funkcionalno i uspješno te na kraju krajeva da svi budemo zadovoljni“, izjavio je programu BH Radija 1 Agetović.

Čitav intervju poslušajte u nastavku.

Iz kategorije izdvajamo

Vrsnjacko mentorstvo Fondacije Izvor nade, emisija_Impuls_znanja_2020

Videoprilog o vršnjačkom mentorstvu Fondacije "Izvor nade"

U 116. emisiji "Impuls znanja" čije emitovanje prenosi 12 lokalnih tv stanica, gledaoci mogu pogledati i prilog o programu vršnjačkog ...

13 Aprila, 2020

FTV o akciji nabavke računara i laptopa za djecu Kantona Sarajevo

Danas je u Osnovnoj školi "Mustafa Busuladžić", u sarajevskom naselju Dobroševići, uručena donacija od 25 računara za potrebe osnovaca kako ...

11 Aprila, 2020

Naida Kokić gostovala u Otvorenom programu Radija FBiH

Naida Kokić, zamjenica direktora Fondacije "Izvor nade" jutros je gostovala u Otvorenom programu Radija FBiH te govorila o aktivnostima koje ...

9 Aprila, 2020