Unesite pojam vaše pretrage

Čestitka u povodu 25. novembra, Dana državnosti BiH

Čestitka u povodu Dana državnosti BiH

Čestitka u povodu Dana državnosti BiH

Fondacija “Izvor nade“ prigodnim programima obilježava Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Tako je sinoć u Studentskom domu “Izvor nade“ za studente i građane organizirano predavanje profesora Hajrudina Mešića, koji je govorio na temu Dana državnosti BiH. Prigodan program pripremilo je i rukovodstvo Ureda Fondacije Izvor nade u Nedžarićima.

Fondacija je u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine organizirala i izložbu fotografija pristiglih na fotokonkurs “BiH kroz moj objektiv“. Izložba u čijem fokusu su ljepote Bosne i Hercegovine otvorena je do 10. decembra i zainteresirani građani je mogu pogledati u Studentskom domu “Izvor nade“ na Ilidži.

“25. novembar u historiji Bosne i Hercegovine smatra se jednim od najvažnijih datuma. Na ovaj dan, prije 70 godina na Prvom zasijedanju Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine (ZAVNOBiH), koje je održano u Mrkonjić Gradu, postavljeni su temelji državnosti Bosne i Hercegovine, iako je naša domovina i ranije stekla svoju državnost i neovisnost o čemu svjedoče brojni banovi naše zemlje, Ban Borić, Ban Kulin,Tvrko I i drugi“, kazao je direktor Fondacije “Izvor nade“ Tarik Agetović i dodao “Cijenimo da smo navedenim aktivnostima djelimično dali doprinos u obilježavanju 25. novembra, Dana državnosti. Ovim putem, svim našim stipendistima, donatorima i prijateljima Fondacije, građanima naše zemlje čestitamo 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine“.

Iz kategorije izdvajamo

Podijeljeno 1383 iftara i dječija paketića u devet općina

U Fondaciji Izvor nade osjećamo se zahvalno i ponosno, što 12. godinu za redom, zajedno sa Vama i sa našim ...

13 Maja, 2021

Obilježen Narandžasti dan

U saradnji sa Institutom za razvoj mladih KULT, stipendisti i stipendistice Fondacije Izvor nade obilježili su Narandžasti dan, koji se ...

26 Aprila, 2021

Predivno mjesto za zvati domom

U Fondaciji Izvor nade sretni smo da možemo pružiti priliku za napredak studentica i studenata. Tvoj život izvan učionice jednako ...

21 Aprila, 2021