Unesite pojam vaše pretrage

Čestitka u povodu 25. novembra, Dana državnosti BiH

Čestitka u povodu Dana državnosti BiH

Čestitka u povodu Dana državnosti BiH

Fondacija “Izvor nade“ prigodnim programima obilježava Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Tako je sinoć u Studentskom domu “Izvor nade“ za studente i građane organizirano predavanje profesora Hajrudina Mešića, koji je govorio na temu Dana državnosti BiH. Prigodan program pripremilo je i rukovodstvo Ureda Fondacije Izvor nade u Nedžarićima.

Fondacija je u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine organizirala i izložbu fotografija pristiglih na fotokonkurs “BiH kroz moj objektiv“. Izložba u čijem fokusu su ljepote Bosne i Hercegovine otvorena je do 10. decembra i zainteresirani građani je mogu pogledati u Studentskom domu “Izvor nade“ na Ilidži.

“25. novembar u historiji Bosne i Hercegovine smatra se jednim od najvažnijih datuma. Na ovaj dan, prije 70 godina na Prvom zasijedanju Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine (ZAVNOBiH), koje je održano u Mrkonjić Gradu, postavljeni su temelji državnosti Bosne i Hercegovine, iako je naša domovina i ranije stekla svoju državnost i neovisnost o čemu svjedoče brojni banovi naše zemlje, Ban Borić, Ban Kulin,Tvrko I i drugi“, kazao je direktor Fondacije “Izvor nade“ Tarik Agetović i dodao “Cijenimo da smo navedenim aktivnostima djelimično dali doprinos u obilježavanju 25. novembra, Dana državnosti. Ovim putem, svim našim stipendistima, donatorima i prijateljima Fondacije, građanima naše zemlje čestitamo 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine“.

Iz kategorije izdvajamo

Drugi ciklus treninga za mentorice i mentore

Treninzi vršnjačkog mentorstva u fondaciji su prilika za unapređenje životnih vještina, motivacije i kvalitetne relaksacije. Kad su u pitanju programi na ...

2 Marta, 2021

Progres gradnje kroz fotografije

U susret budućem izgledu doma. Pratite sedmični progres.

1 Marta, 2021

Bosno, zemljo moja mila

Studenti su povodom Dana nezavisnosti podijelili svoju ljubav prema Bosni i Hercegovini sa građanima Ilidže. Uživali u suncu, pjevali i čitali ...

1 Marta, 2021