Unesite pojam vaše pretrage

Aldin Kovačević, stipendista Fondacije, proglašen za studenta generacije na IBU univerzitetu

Aldin Kovačević, student generacije 2019.

Aldin Kovačević, stipendista Fondacije “Izvor nade” proglašen je za studenta generacije Internacionalnog Burch univerziteta u Sarajevu te za najboljeg studenta Fakulteta informacionih tehnologija IBU univerziteta.

Kovačević je tokom dodiplomskog studija ostvario izvanredne rezultate te studij okončao s prosječnom ocjenom 10,0 čime je osvojio titulu Zlatna značka Univerziteta.

Svečani ispraćaj diplomanata, magistranata i doktoranata održan je sinoć u sarajevskom hotelu Hills.

U izjavi za oficijalnu web stranicu Fondacije Kovačević kaže “Biti proglašen studentom generacije predstavlja veliku čast i odgovornost, i činjenica da sam postigao taj stepen na svom Univerzitetu čini me veoma sretnim. Zahvalan sam svim profesorima i akademskom okruženju Univerziteta, kao i Fondaciji ‘Izvor nade’, na svemu što su učinili za mene na obrazovnom i odgojnom planu, kao i na tome što su mi pružili okruženje u kojem mogu da iskažem svoje znanje i sposobnosti. Smatram da ‘tajna uspjeha’ leži u jednostavnom zalaganju i adekvatnoj organizaciji vremena. Ukoliko svoje vrijeme rasporedimo na prigodan način, pronalazeći dobar balans između rada i slobodnog vremena, te damo sve od sebe kako bismo naše obaveze odradili na najpotpuniji i najispravniji način, zasigurno ćemo pronaći put do uspjeha. Možda nije jednostavno, ali je svakako ispunjavajuće i isplativo”.

Pored svih poslovnih i fakultetskih obaveza, Kovačević je obavljajući ulogu vršnjačkog mentora u Fondaciji Izvor nade značajno pomogao mlađim kolegama u adaptaciji na novu sredinu i studije kao i u procesu savladanju novih gradiva.

Hasan Okanović, stipendista Fondacije “Izvor nade” također je proglašen za najboljeg studenta Fakulteta za edukaciju i humanističke nauke. Okanović je s prosjekom ocjena 9,9 ponio titulu Srebrene značke Univerziteta.

Dina Osmanović, stipendistica Fondacije “Izvor nade” dobila je priznanje za akademsku izvrsnost.

Rukovodstvo Fondacije uputilo je Kovačeviću, Okanoviću i Osmanović iskrene čestitke na postignutim rezultatima uz želju da oni budu motiv i ostalim stipendistima u njihovim nastojanjima da ostvare svoje zacrtane, studentske i životne, ciljeve.

Dina Osmanovic
Hasan Okanovic srebrena znacka IBU 2019b
Hasan Okanovic srebrena znacka IBU 2019a
Aldin Kovačević, student generacije 2019.
Aldin_Kovacevic_2019e
Aldin_Kovacevic_2019d
Aldin_Kovacevic_2019b
Dina Osmanovic
Hasan Okanovic srebrena znacka IBU 2019b
Hasan Okanovic srebrena znacka IBU 2019a
Aldin Kovačević, student generacije 2019.
Aldin_Kovacevic_2019e
Aldin_Kovacevic_2019d
Aldin_Kovacevic_2019b

Iz kategorije izdvajamo

STEM Meetup Vol. 3

Studentski dom “Prof.dr. Fikret Hadžić” ponovo je bio mjesto gdje se slavi i razgovara o nauci. Treću godinu zaredom, okupljamo ...

22 Marta, 2023

Akcija Iftari 2023 - Dijelimo nadu

Dragi donatori, stipendisti, aktivisti i prijatelji fondacije Izvor nade. Dolazi nam mjesec, dašak milosti, duhovnog uzdizanja i preporoda. Mjesec povratka, kako ...

13 Marta, 2023

Sretan Dan nezavisnosti

Jer postali smo pametni iz prkosa.“Zatvoren u mozak zarobljen u srce. U toj tamnoj jami vječno sanjaš sunce” - Mak ...

1 Marta, 2023