Unesite pojam vaše pretrage

Aldin Kovačević, stipendista Fondacije, proglašen za studenta generacije na IBU univerzitetu

Aldin Kovačević, student generacije 2019.

Aldin Kovačević, stipendista Fondacije “Izvor nade” proglašen je za studenta generacije Internacionalnog Burch univerziteta u Sarajevu te za najboljeg studenta Fakulteta informacionih tehnologija IBU univerziteta.

Kovačević je tokom dodiplomskog studija ostvario izvanredne rezultate te studij okončao s prosječnom ocjenom 10,0 čime je osvojio titulu Zlatna značka Univerziteta.

Svečani ispraćaj diplomanata, magistranata i doktoranata održan je sinoć u sarajevskom hotelu Hills.

U izjavi za oficijalnu web stranicu Fondacije Kovačević kaže “Biti proglašen studentom generacije predstavlja veliku čast i odgovornost, i činjenica da sam postigao taj stepen na svom Univerzitetu čini me veoma sretnim. Zahvalan sam svim profesorima i akademskom okruženju Univerziteta, kao i Fondaciji ‘Izvor nade’, na svemu što su učinili za mene na obrazovnom i odgojnom planu, kao i na tome što su mi pružili okruženje u kojem mogu da iskažem svoje znanje i sposobnosti. Smatram da ‘tajna uspjeha’ leži u jednostavnom zalaganju i adekvatnoj organizaciji vremena. Ukoliko svoje vrijeme rasporedimo na prigodan način, pronalazeći dobar balans između rada i slobodnog vremena, te damo sve od sebe kako bismo naše obaveze odradili na najpotpuniji i najispravniji način, zasigurno ćemo pronaći put do uspjeha. Možda nije jednostavno, ali je svakako ispunjavajuće i isplativo”.

Pored svih poslovnih i fakultetskih obaveza, Kovačević je obavljajući ulogu vršnjačkog mentora u Fondaciji Izvor nade značajno pomogao mlađim kolegama u adaptaciji na novu sredinu i studije kao i u procesu savladanju novih gradiva.

Hasan Okanović, stipendista Fondacije “Izvor nade” također je proglašen za najboljeg studenta Fakulteta za edukaciju i humanističke nauke. Okanović je s prosjekom ocjena 9,9 ponio titulu Srebrene značke Univerziteta.

Dina Osmanović, stipendistica Fondacije “Izvor nade” dobila je priznanje za akademsku izvrsnost.

Rukovodstvo Fondacije uputilo je Kovačeviću, Okanoviću i Osmanović iskrene čestitke na postignutim rezultatima uz želju da oni budu motiv i ostalim stipendistima u njihovim nastojanjima da ostvare svoje zacrtane, studentske i životne, ciljeve.

Dina Osmanovic
Hasan Okanovic srebrena znacka IBU 2019b
Hasan Okanovic srebrena znacka IBU 2019a
Aldin Kovačević, student generacije 2019.
Aldin_Kovacevic_2019e
Aldin_Kovacevic_2019d
Aldin_Kovacevic_2019b
Dina Osmanovic
Hasan Okanovic srebrena znacka IBU 2019b
Hasan Okanovic srebrena znacka IBU 2019a
Aldin Kovačević, student generacije 2019.
Aldin_Kovacevic_2019e
Aldin_Kovacevic_2019d
Aldin_Kovacevic_2019b

Iz kategorije izdvajamo

Fondacija Izvor nade potpisivanje ugovora 2019_m

Fondacija “Izvor nade“ potpisala ugovore sa 128 stipendista u 2019/2020. godini

Fondacija za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade“ večeras je u Studentskom domu “Prof. dr. Fikret Hadžić“ upriličila svečanost potpisivanja ...

Oktobar 15, 2019

Fondacija “Izvor nade“ donirala informatičku oprema za PŠ Kuprešani u Jajcu

Predstavnici Fondacije za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade“ jučer su u Jajcu uručili informatičku opremu Područnoj školi Kuprešani koja ...

Septembar 19, 2019
Prof. dr. Fikret Hadzic, osmrtnica

Godišnjica smrti prof. dr. Fikreta Hadžića: Filantrop i pionir Islamskog bankarstva

Na današnji dan, 20. jula 2018. godine, preminuo je prof. dr. Fikret Hadžić, profesor Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i jedan ...

Juli 20, 2019