Unesite pojam vaše pretrage

Aktivisti Fondacije u mjesecu Ramazanu podijelili 3143 iftara i 654 dječijih paketića

Aktivisti Fondacije “Izvor nade“ u mjesecu Ramazanu podijeli su 3143 iftara i 654 dječijih paketića. Tako su organizirani iftari za džemate u Foči, Stupnom Dolu, Šipovu, Bileći, Jablanici, Livnu, Višegradu, Kotor-Varošu, Odžaku, Rotimlji kod Stoca, Kukavicama kod Rogatice, Prači, Prozoru, Duvnu, Ugljeviku, Kaknju, Kreševu, Novoj Kasabi, Tesliću, Nevesinju, Zvorniku, Rakovnici i Rakitnici.

“Ovo je osma godina kako smo, uz Božiju pomoć, organizirali ovu lijepu akciju. Ove godine pažnja je usmjerena prema povratničkim područjima u kojima ima više omladine i djece te smo na taj način željeli pružiti podršku povratku i ostanku naših ljudi u tim mjestima. Posjetili smo 23 mjesta u kojima su organizirani iftari za 3143 postača“, kazao je direktor Fondacije “Izvor nade“ Tarik Agetović i dodao da su posjete bile koordinirane s Rijasetom Islamske zajednice u BiH, muftijama i glavnim imamima na terenu s ciljem izbjegavanja preklapanja posjeta određenim povratničkim mjestima.

“Ovo je bila prilika da iskažemo solidarnost, brigu i pažnju, te da zajedničkim snagama pomognemo onima kojima je naša pomoć potrebna“, dodao je Agetović.

Stipendisti Fondacije organizirali su od svojih džeparaca iftar za omladinu u Livnu kojem je prisustvovalo blizu 200 postača.

U sklopu saradnje sa Udruženjem “Obrazovanje gradi BiH“, iftaru u Rotimlji kod Stoca prisustvovao je i general Jovan Divjak koji je za 25 djece ovog mjesta uručio ruksake i školski pribor.

“Bosni i Hercegovini treba obrazovanih ljudi. Nažalost u ratu, a i u ovim poratnim godinama, mnogi koji nas vode to nisu zaslužili jer nemaju odnos prema građaninu, ni prema narodima, ni prema onome što je poštenje i obraz. Sretna je okolnost da smo upoznali Fondaciju ‘Izvor nade’ i da nastavljamo zajednički da vodimo računa da djeci dajemo alat kojim će upravljati u budućnosti“, kazao je između ostalog general Divjak prilikom obraćanja prisutnima u Rotimlji.

Fondacija “Izvor nade“ od 7. do 10. augusta ove godine organizira drugu “Ljetnu školu za djecu iz povratničkih mjesta“ te bi kroz istu trebala biti obuhvaćena djeca iz džemata koje su aktivisti posjetili u toku mjeseca Ramazana.

Iz kategorije izdvajamo

Uloži u obrazovanje

Dragi prijatelji, pozivamo vas da se uključite u akciju Budućnost je obrazovanjem istkana i budete niti koje spajaju mlade, obrazovanje i ...

21 Septembra, 2020
Iftari MIZ Zvornik 13.5.2020. podjela c

Fondacija Izvor nade podijelila 1.000 iftara širom BiH

Fondacija “Izvor nade“ u okviru Akcije Iftari 2020. realizirane tokom mjeseca ramazana podijelila je 1000 iftara širom Bosne i Hercegovine. Ove ...

22 Maja, 2020
fondacija-izvor-nade-konkurs-2020-studenti

Konkurs za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2020/21. godinu

FONDACIJA “IZVOR NADE” SARAJEVO Butmirska cesta 18d 71000 Sarajevo raspisuje KONKURS za dodjelu stipendija u akademskoj 2020/21. godini za koje finansijska sredstva osigurava Fondacija “Izvor nade” ...

4 Maja, 2020