Unesite pojam vaše pretrage

Aida Tule tokom obraćanja studenticama: Svako odustajanje od drugih je odustajanje od vlastitog napretka

Aida Tule Fondacija Izvor nade dec. 2017e

Aida Tule Fondacija Izvor nade dec. 2017e

Ured Fondacije “Izvor nade” Nedžarići sinoć je organizirao interaktivno predavanje na temu “Psihičko zdravlje u planiranju i rješavanju problema“. Gost predavač bila je mr. Aida Tule, koja se potrudila da vedru i pozitivnu atmosferu prenese na prisutne kao i da s njima podijeli mnoštvo praktičnih znanja za kvalitetniji i zdraviji život.

Ovom predavanju prisustvovalo je oko šezdeset stipendistica i aktivistica Fondacije “Izvor nade“.

U svom obraćanju Aida je pobudila motivaciju za kvalitetnije kratkoročno i dugoročno (trans-generacijsko) rješavanje problema, za jačanje spremnosti kod prihvatanja odgovornosti te istakla značaj međusobnog povjerenja i poštivanja.

Iz svog bogatog iskustva rada prenijela je ključne stavove koje svaka osoba mora jačati da bi dosegla zrelost i hrabrost za građenje boljeg svijeta za naredne generacije.

“Predavanje mr. Tule mi je ukazalo na potpuno drugačiji način sagledavanja svakodnevnih problema koje sam, do ove noći, smatrala nerješivim. ‘Pravi problem nastaje onda kada odlažemo rješavanje problema’ – potrebno je znati prepoznati i vizualizirati problem kako bismo ga na vrijeme riješili i kako ne bismo zapali u začarani interval od apsolutne nule do prve prepreke. Mr. Aida je također govorila o energiji kojom zračimo i o izgubljenom blagostanju koje možemo vratiti ukoliko se ‘okrenemo’ prema ljudima. Ne zaboravimo da smo jedni drugima najveća podrška i da jedni drugima dajemo vjetar u leđa. Čineći to dobijamo satisfakciju za kojom tragamo i, sada, obnovljenu energiju. Hvala mr Aidi koja nije štedjela ni vrijeme, ni riječi, da nam prezetuje ideju za konstantni progres, a koja se ogleda u dobročinstvu i spremnosti da uvijek pomognemo“, kazala je Merjem Mujić, stipendistica Fondacije i maturantica Treće gimnazije u Sarajevu.

[URIS id=4510]

Iz kategorije izdvajamo

Progres gradnje kroz fotografije

U susret budućem izgledu doma. Pratite progres izgradnje.

12 Septembra, 2021

Treća godišnjica smrti prof.dr. Fikreta Hadžića

  Njegova borba na putu dobra, pravde, istine, napretka je trajala do zadnjeg dana njegovog života, i nije posustajao ni u ...

20 Jula, 2021

Ciklus predavanja iz oblasti nauke i inžinjeringa

Nauka i obrazovanje predstavljaju veoma važnu sferu u životu mladih, te im je stoga potrebno posvetiti i više pažnje. Na ...

17 Juna, 2021