Unesite pojam vaše pretrage

Aktivisti Fondacije “Izvor nade“ učestvuju u projektu “Čovječe, ne ljuti se!“

covjece-ne-ljuti-se

Aktivisti Fondacije “Izvor nade“ aktivno učestvuju u projektu “Čovječe, ne ljuti se!“ koji provodi Fondacija “Nova nada“ u saradnji s Dječijim domom Bjelave i pod pokroviteljstvom Općine Centar.

Kako je saopćeno iz “Nove nade“ cilj projekta je pomoći djeci da steknu dodatne vještine i da ostvare nenasilan i kvalitetan odnos prema drugima.Tako je projektom planirano da se održe radionice iz okvira nenasilne komunikacije, vršnjačke medijacije, liderstva i volonterskog rada.

“Dosad su odrađene sve radionice u prostorijama doma od strane naših volontera koji su inače osposobljeni za ovaj rad na osnovu dugogodišnjeg angažmana na raznim društveno korisnim projektima. Preostaje još izlet i zajedničko zatvaranje ove serije radionica“, kazala je Merjem Salihagić, aktivista ove Fondacije.

Volonteri su izrazili radost i ispunjenost divnom saradnjom i druženjem koje su ostvarili sa ovom djecom, koja su zbog tužnih okolnosti u životu, uskraćeni za neke vještine koje su im potrebne za što bolju komunikaciju s drugima.

Iz kategorije izdvajamo

Progres gradnje kroz fotografije

U susret budućem izgledu doma. Pratite progres izgradnje.

12 Septembra, 2021

Treća godišnjica smrti prof.dr. Fikreta Hadžića

  Njegova borba na putu dobra, pravde, istine, napretka je trajala do zadnjeg dana njegovog života, i nije posustajao ni u ...

20 Jula, 2021

Ciklus predavanja iz oblasti nauke i inžinjeringa

Nauka i obrazovanje predstavljaju veoma važnu sferu u životu mladih, te im je stoga potrebno posvetiti i više pažnje. Na ...

17 Juna, 2021