Unesite pojam vaše pretrage

Aktivisti Fondacije “Izvor nade“ učestvuju u projektu “Čovječe, ne ljuti se!“

covjece-ne-ljuti-se

Aktivisti Fondacije “Izvor nade“ aktivno učestvuju u projektu “Čovječe, ne ljuti se!“ koji provodi Fondacija “Nova nada“ u saradnji s Dječijim domom Bjelave i pod pokroviteljstvom Općine Centar.

Kako je saopćeno iz “Nove nade“ cilj projekta je pomoći djeci da steknu dodatne vještine i da ostvare nenasilan i kvalitetan odnos prema drugima.Tako je projektom planirano da se održe radionice iz okvira nenasilne komunikacije, vršnjačke medijacije, liderstva i volonterskog rada.

“Dosad su odrađene sve radionice u prostorijama doma od strane naših volontera koji su inače osposobljeni za ovaj rad na osnovu dugogodišnjeg angažmana na raznim društveno korisnim projektima. Preostaje još izlet i zajedničko zatvaranje ove serije radionica“, kazala je Merjem Salihagić, aktivista ove Fondacije.

Volonteri su izrazili radost i ispunjenost divnom saradnjom i druženjem koje su ostvarili sa ovom djecom, koja su zbog tužnih okolnosti u životu, uskraćeni za neke vještine koje su im potrebne za što bolju komunikaciju s drugima.

Iz kategorije izdvajamo

Podijeljeno 1383 iftara i dječija paketića u devet općina

U Fondaciji Izvor nade osjećamo se zahvalno i ponosno, što 12. godinu za redom, zajedno sa Vama i sa našim ...

13 Maja, 2021

Obilježen Narandžasti dan

U saradnji sa Institutom za razvoj mladih KULT, stipendisti i stipendistice Fondacije Izvor nade obilježili su Narandžasti dan, koji se ...

26 Aprila, 2021

Predivno mjesto za zvati domom

U Fondaciji Izvor nade sretni smo da možemo pružiti priliku za napredak studentica i studenata. Tvoj život izvan učionice jednako ...

21 Aprila, 2021