Unesite pojam vaše pretrage

Aktivisti Fondacije “Izvor nade“ učestvuju u projektu “Čovječe, ne ljuti se!“

covjece-ne-ljuti-se

Aktivisti Fondacije “Izvor nade“ aktivno učestvuju u projektu “Čovječe, ne ljuti se!“ koji provodi Fondacija “Nova nada“ u saradnji s Dječijim domom Bjelave i pod pokroviteljstvom Općine Centar.

Kako je saopćeno iz “Nove nade“ cilj projekta je pomoći djeci da steknu dodatne vještine i da ostvare nenasilan i kvalitetan odnos prema drugima.Tako je projektom planirano da se održe radionice iz okvira nenasilne komunikacije, vršnjačke medijacije, liderstva i volonterskog rada.

“Dosad su odrađene sve radionice u prostorijama doma od strane naših volontera koji su inače osposobljeni za ovaj rad na osnovu dugogodišnjeg angažmana na raznim društveno korisnim projektima. Preostaje još izlet i zajedničko zatvaranje ove serije radionica“, kazala je Merjem Salihagić, aktivista ove Fondacije.

Volonteri su izrazili radost i ispunjenost divnom saradnjom i druženjem koje su ostvarili sa ovom djecom, koja su zbog tužnih okolnosti u životu, uskraćeni za neke vještine koje su im potrebne za što bolju komunikaciju s drugima.

Iz kategorije izdvajamo

Noć poezije sa Sarajevkim John Doe

"Ali u njoj se, kao u meni, vode tihe i nepremostive bitke, i oboje kao da u svakom trenutku, lebdimo ...

24 Januara, 2022

Mini škola kodiranja iz 'web development'-a

U organizaciji Fondacije Izvor nade, u protekloj sedmici održana je Mini-škola kodiranja za srednjoškolce širom Bosne i Hercegovine. Na školu ...

16 Januara, 2022

Muhamed Duraković u Jutarnjem programu TVSA

Uz smještaj, Fondacija nam daje podršku kroz mnogobrojne aktivnosti, projekte i mentorstvo, čime obogaćuje i olakšava naše studijske godine, riječi ...

11 Januara, 2022