Unesite pojam vaše pretrage

Agetović uputio čestitku u povodu 3. maja, Svjetskog dana slobode medija

Tarik Agetovic, direktor Fondacije Izvor nade

Tarik Agetovic, direktor Fondacije Izvor nade

Direktor Fondacije za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade“, Tarik Agetović, uputio je čestitku urednicima, novinarima i medijskim djelatnicima u Bosni i Hercegovini u povodu 3. maja, Svjetskog dana slobode medija.

U čestitki se između ostalog kaže “Svjetski dan slobode medija predstavlja značajan datum kada propitujemo vrijednosti demokratskog društva. Vjerujemo da uvijek možemo više i bolje učiniti za naše društvo a poštivanje medijskih sloboda je značajan korak na tom putu.

Na putu pribavljanja informacija susrećete se s različitim izazovima, problemima i pritiscima. To Vaš posao čini još cijenjenijim i poštovanijim.

Svojim prilozima i izvještajima promičete slobodu govora, štitite ljudska prava, širite optimizam ali i ukazujete na brojne probleme s kojima se susreće bosanskohercegovačko društvo. Iskreno Vam zahvaljujemo na saradnji koju smo do sada uspostavili. Vjerujemo da ćemo istim intenzitetom nastaviti i budućnosti, na Vaše i naše zadovoljstvo, kao i zadovoljstvo bh. javnosti“.

Podsjetimo, Odlukom Generalne skupštine UN-a iz 1993. godine, 3. maj proglašen je Svjetskim danom slobode medija s ciljem podizanja svijesti država članica o važnosti medijskih sloboda.

Iz kategorije izdvajamo

Progres gradnje kroz fotografije

U susret budućem izgledu doma. Pratite sedmični progres.

5 Aprila, 2021

Akcija Iftari 2021 - Jer Brinemo!

Dragi donatori, stipendisti, aktivisti i prijatelji fondacije Izvor nade, dozvolite na početku mjeseca Ramazana da uputimo dove Svevišnjem da ovaj mjesec ...

29 Marta, 2021

Sumiranje uspjeha stipendista/ica za prvi semester akademske 2020/2021

Stipendisti fondacije Izvor nade ostvarili su zapažene rezultate u prvom semestru u akademskoj 2020/2021. godini. Polugodišnja evaluacija je standardni semestralni proces ...

27 Marta, 2021