Unesite pojam vaše pretrage

Agetović uputio čestitku u povodu 3. maja, Svjetskog dana slobode medija

Tarik Agetovic, direktor Fondacije Izvor nade

Tarik Agetovic, direktor Fondacije Izvor nade

Direktor Fondacije za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade“, Tarik Agetović, uputio je čestitku urednicima, novinarima i medijskim djelatnicima u Bosni i Hercegovini u povodu 3. maja, Svjetskog dana slobode medija.

U čestitki se između ostalog kaže “Svjetski dan slobode medija predstavlja značajan datum kada propitujemo vrijednosti demokratskog društva. Vjerujemo da uvijek možemo više i bolje učiniti za naše društvo a poštivanje medijskih sloboda je značajan korak na tom putu.

Na putu pribavljanja informacija susrećete se s različitim izazovima, problemima i pritiscima. To Vaš posao čini još cijenjenijim i poštovanijim.

Svojim prilozima i izvještajima promičete slobodu govora, štitite ljudska prava, širite optimizam ali i ukazujete na brojne probleme s kojima se susreće bosanskohercegovačko društvo. Iskreno Vam zahvaljujemo na saradnji koju smo do sada uspostavili. Vjerujemo da ćemo istim intenzitetom nastaviti i budućnosti, na Vaše i naše zadovoljstvo, kao i zadovoljstvo bh. javnosti“.

Podsjetimo, Odlukom Generalne skupštine UN-a iz 1993. godine, 3. maj proglašen je Svjetskim danom slobode medija s ciljem podizanja svijesti država članica o važnosti medijskih sloboda.

Iz kategorije izdvajamo

Održano drugo po redu druženje alumnista Fondacije "Izvor nade"

U ugodnom ambijentu studentskog doma „Prof.dr. Fikret Hadžić“ održano je drugo po redu okupljanje i druženje alumnista Fondacije "Izvor nade". Prisutnima ...

26 Septembra, 2020

Fondacija Izvor nade i BRAVO potpisali Memorandum o saradnji

Fondacija "Izvor nade" danas je potpisala memorandum o razumijevanju i saradnji sa organizacijom BRAVO - Bosnian Representative Association for Valuable ...

4 Avgusta, 2020
Prof. dr. Fikret Hadzic, osmrtnica

Dvije godine od smrti prof. dr. Fikreta Hadžića

Prije dvije godine, 20. jula 2018., na bolji svijet preselio je prof. dr. Fikret Hadžić, profesor Ekonomskog fakulteta u Sarajevu ...

20 Jula, 2020