Unesite pojam vaše pretrage

Agetović uputio čestitku u povodu 3. maja, Svjetskog dana slobode medija

Tarik Agetovic, direktor Fondacije Izvor nade

Tarik Agetovic, direktor Fondacije Izvor nade

Direktor Fondacije za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade“, Tarik Agetović, uputio je čestitku urednicima, novinarima i medijskim djelatnicima u Bosni i Hercegovini u povodu 3. maja, Svjetskog dana slobode medija.

U čestitki se između ostalog kaže “Svjetski dan slobode medija predstavlja značajan datum kada propitujemo vrijednosti demokratskog društva. Vjerujemo da uvijek možemo više i bolje učiniti za naše društvo a poštivanje medijskih sloboda je značajan korak na tom putu.

Na putu pribavljanja informacija susrećete se s različitim izazovima, problemima i pritiscima. To Vaš posao čini još cijenjenijim i poštovanijim.

Svojim prilozima i izvještajima promičete slobodu govora, štitite ljudska prava, širite optimizam ali i ukazujete na brojne probleme s kojima se susreće bosanskohercegovačko društvo. Iskreno Vam zahvaljujemo na saradnji koju smo do sada uspostavili. Vjerujemo da ćemo istim intenzitetom nastaviti i budućnosti, na Vaše i naše zadovoljstvo, kao i zadovoljstvo bh. javnosti“.

Podsjetimo, Odlukom Generalne skupštine UN-a iz 1993. godine, 3. maj proglašen je Svjetskim danom slobode medija s ciljem podizanja svijesti država članica o važnosti medijskih sloboda.

Iz kategorije izdvajamo

Ciklus predavanja iz oblasti nauke i inžinjeringa

Nauka i obrazovanje predstavljaju veoma važnu sferu u životu mladih, te im je stoga potrebno posvetiti i više pažnje. Na ...

17 Juna, 2021

Tarik Ibrahimpašić: Pronaći strast

Tarik Ibrahimpašić je alumnista naše Fondacije, trenutno na doktorskom studiju iz oblasti hardverske sigurnosti (Hardware Security) na Tehničkom Univerzitetu u ...

11 Juna, 2021

Progres gradnje kroz fotografije

U susret budućem izgledu doma. Pratite progres izgradnje.

5 Juna, 2021