Unesite pojam vaše pretrage

Agetović uputio čestitku u povodu 3. maja, Svjetskog dana slobode medija

Tarik Agetovic, direktor Fondacije Izvor nade

Tarik Agetovic, direktor Fondacije Izvor nade

Direktor Fondacije za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade“, Tarik Agetović, uputio je čestitku urednicima, novinarima i medijskim djelatnicima u Bosni i Hercegovini u povodu 3. maja, Svjetskog dana slobode medija.

U čestitki se između ostalog kaže “Svjetski dan slobode medija predstavlja značajan datum kada propitujemo vrijednosti demokratskog društva. Vjerujemo da uvijek možemo više i bolje učiniti za naše društvo a poštivanje medijskih sloboda je značajan korak na tom putu.

Na putu pribavljanja informacija susrećete se s različitim izazovima, problemima i pritiscima. To Vaš posao čini još cijenjenijim i poštovanijim.

Svojim prilozima i izvještajima promičete slobodu govora, štitite ljudska prava, širite optimizam ali i ukazujete na brojne probleme s kojima se susreće bosanskohercegovačko društvo. Iskreno Vam zahvaljujemo na saradnji koju smo do sada uspostavili. Vjerujemo da ćemo istim intenzitetom nastaviti i budućnosti, na Vaše i naše zadovoljstvo, kao i zadovoljstvo bh. javnosti“.

Podsjetimo, Odlukom Generalne skupštine UN-a iz 1993. godine, 3. maj proglašen je Svjetskim danom slobode medija s ciljem podizanja svijesti država članica o važnosti medijskih sloboda.

Iz kategorije izdvajamo

Završena peta po redu Mini-škola neformalne edukacije

U periodu od 19.12. do 27.12.2020. godine, za srednjoškolce Općine Ilidža, organizovan je ciklus radionica u sklopu projekta “Mini-škola neformalne ...

28 Decembra, 2020

Okončana akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Ukupno 21 stipendista i stipendistica su se odazvali darivanju krvi. Time je u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH ...

24 Decembra, 2020

Održana panel diskusija na temu: 'Izazovi IT-a' - sigurnost, oblaci (cloud) i primjena tehnologije

Stipendisti studentskog doma „Prof. dr. Fikret Hadžić“ imali su priliku slušati i učiti od dva eminentna stručnjaka iz IT oblasti ...

24 Decembra, 2020