Upriličena posjeta studentica Fakulteta islamskih nauka Fondaciji “Izvor nade“

Posjeta studentica FIN-a Fondaciji 20.12.2018_14

Fondacija za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade“ danas je upriličila radnu posjetu za studentice Fakulteta islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Studentice su u okviru predmeta Domski odgoj posjetile Fondaciju a grupu je predvodio Ahmed Čolić, asistent na pedagoškoj grupi predmeta navednog fakulteta.

Direktor Fondacije “Izvor nade“ Tarik Agetović i zamjenica direktora, Naida Kokić, za prisutne studentice su upriličili obilazak Studentskog doma te upoznavanje sa svim sadržajima koji stipendistima Fondacije stoje na raspolaganju.

Merjem Salihagić, stručna savjetnica za odgojna pitanja, studentice je tokom sastanka upoznala sa principima rada kao i karakteristikama koje ima Fondacija u svom radu. Studenti su imali priliku saznati na koji način je moguće postati stipendista Fondacije, kako funkcioniraju volonterski timovi, na koji način funkcionira odgojni proces te kako mlade potaknuti na društveni angažman.

Ahmed Čolić se zahvalio direktoru Agetoviću na realiziranoj radnoj posjeti uz nadu da će saradnja biti proširena i na druga polja i da će posjete sličnog karaktera biti realizirane i u budućnosti.

Direktor Agetović po okončanju posjete je kazao kako je mlade važno potaknuti na društveni angažman.

“Nadamo se da je ovo početak jedne kvalitetne saradnje sa Fakultetom islamskih nauka. Fondacija niz godina bavi se domskim odgojem i vjerujemo da studentice koje su činile današnju posjetu su imale priliku saznati i usvojiti određena znanja koja će im koristiti u njihovom budućem radu. Mi smo svakako raspoloženi da studente i studentice primimo i na svojevrsnu praksu gdje bi oni praktično proveli određeni vremenski period u domu i dodatno stekli iskustvo u radu s mladim ljudima“, kazao je po okončanju posjete direktor Agetović.

Studenti su izrazili zahvalnost na gostoprimstvu i korisnim i praktičnim savjetima za njihov budući rad i razvoj.

Fotografije iz današnje posjete možete pogledati u nastavku.

Promotivna brošura

Naš katalog