Stipendisti posjetili kompanije Domoinvest, GMS, General Servis i General Consulting

Posjeta stipendista Fondacije Izvor nade kompaniji Domoinvest 20.12.2018.a

Stipendisti Fondacije “Izvor nade“ jučer su posjetili sjedište kompanije Domoinvest u Sarajevu, koja je u vlasništvu porodice Hašimbegović.

Studentima i stipendistima Fondacije obratila se Amra Hašimbegović koja je studentima predstavila aktivnosti kompanije Domoinvest kao i aktivnosti sestrinskih kompanija General Market Solutions (GMS), General Servis i General Consulting.

Hašimbegović je u obraćanju studentima naglasila kako je potrebno da pažnju usmjere na usavršavanje u oblastima u kojima studiraju te da rade na uspostavljanju kontakata i kreirenju vlastitog networkinga. Ona je studentima prenijela određena iskustva iz vođenja intervjua s potencijalnim zaposlenicima te ih posavjetovala koje tehnike i metode efikasno iskoristiti prilikom intervjua i testiranja.

Tokom obilaska stipendisti su upoznati s historijatom i poslovnim mogućnostima firmi Domoinvest d.o.o. Sarajevo, General Servis d.o.o. Sarajevo, GMS d.o.o. Sarajevo i General Consulting d.o.o. Sarajevo. Stipendisti, njih 13-ero, upoznati s brendom KupiTehniku.ba kao i sa Business Cafeom kojeg organizira kompanija GMS.

Studenti su izrazili zadovljstvo upriličenom posjetom te poslovnim savjetima koje su imali priliku čuti od gđe Hašimbegović.

Merjem Salihagić, stručna savjetnica za odgojna pitanja kazala je kako je važno da stipendisti imaju realan prikaz stanja u ekonomiji i na tržištu rada te je planom i programom predviđen obilazak kompanija iz naše zemlje.

“Nadamo se da će im savjeti koje su čuli koristiti u njihovom budućem radu i razgovorima koje budu vodili sa svojim budućim poslodavcima“, kazala je Salihagić.

Promotivna brošura

Naš katalog