Na Bjelašnici i u Mostaru održani programi za vršnjačke mentore Fondacije

 

Team Building za vršnjačke mentore , sept 2018.

Rukovodstvo Fondacije “Izvor nade“ u susret novoj akademskoj godini organiziralo je program izgradnje tima za vršnjačke mentore.

“Programi izgradnje tima (team-building) su uvijek idealna prilika da mlade ljude okupimo da konstruktivno provedu slobodno vrijeme. Posebno su nam važne motivacione radionice iz različitih oblasti kao i zabavne i sportske aktivnosti. Često se trudimo vrijeme provesti u nekom prirodnom okruženju da bi čitava atmosfera imala relaksacijski učinak.

Protekli vikend smo imali priliku okupiti dvije grupe vršnjačkih mentora. Programi su održani na Bjelašnici i u Mostaru. Progam ovog tipa se održi uvijek početkom školske/akademske godine jer mentori dolaze ranije iz svojih mjesta  kako bi primili ostale stipendiste i pomogli im u adaptaciji“, kazala je Merjem Salihagić, savjetnica za odgojna pitanja u Fondaciji “Izvor nade“.

Teme koje se dominirale tokom navedenih programa su pedagoško-psihološkog i moralnog tipa uz relaksacijske aktivnosti. Ove godine programu se odazvalo 22 vršnjačka mentora.

“Organizatori programa su uvijek počašćeni provesti vrijeme sa divnim mladim ljudima koji žele biti društveno-odgovorne ličnosti, a prije svega prijatelji svojim vršanjacima. Često svi mi iz organizacionog tima dobijemo mnogo motivacije provodeći vrijeme s njima“, zaključila je Salihagić.

Promotivna brošura

Naš katalog