“In Optima Forma“ pobjednik 8. malonogometnog turnira Fondacije “Izvor nade“

Osmi malonogom turnir Fondacije dec 2018a pobjednicka ekipa

Fondacija za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade“danas je organizirala osmi malonogometni turnir za stipendiste Fondacije.

Turnir je odigran u sportskoj sali Kulturnog centra Kralj Fahd u Sarajevu a učešće na turniru uzelo je pet ekipa.

Pored stipendista Fondacije “Izvor nade“ iz Sarajeva, učešće na turniru uzeli su i bivši stipendisti koji su iskoristili priliku za druženje i upoznavanje s postojećim stipendistima Fondacije.

Igrala se grupna faza gdje su svi igrali protiv svih, te nakon toga prvoplasirani i drugoplasirani obezbijeđuju plasman u finalnu utakmicu.

U finalnom meču snage su odmjerile ekipe “Dom1 (In Optima Forma)“ i “Dom2“. Bolja je bila ekipa “Dom1 (In Optima Forma)“ i zasluženo slavila rezultatom 4:3.

Sastav pobjedničke ekipe “In Optima Forma“ činili su: Isak Šarić, Hasan Dizdarević, Nedim Ahmetspahić, Hasan Sultić, Bekir Karahodžić i Ahmed Seferović.

Nedim Ahmetspahić, kapiten pobjedničke ekipe, kazao je kako su sve ekipe pristupile entuzijastično i spremno što je za svaku pohvalu.

“Sastav ekipa je bio vrlo dobar. Prva utakmica je bila naporna i neizvjesna samim tim što je tom utakmicom otvoren turnir. Atmosfera na turniru je bila odlična, srčana i ispunjena željom za što boljim uspjehom. Drago nam je što je ovaj turnir postao praksa i već se održava osmi put. Turnir nam omogućava da bolje upoznamo jedni druge i kreiramo što bolje prijateljske odnose. Sve aktivnosti tokom turnira su prošle u najboljem redu bez ikakvih nesuglasica, problema i posebno bez povreda što je vrlo važno. Kako su utakmice odmicale najbolji uspjeh pokazala je ekipa Dom 1 (In Optima Forma). Članovi ekipe veoma su ponosni na postignuti uspjeh. Želimo čestitati i ostalim ekipama na postignutim rezultatima. Na kraju prije svega želimo se zahvaliti Fondaciji Izvor nade i direktoru Agetoviću na organizaciji samog turnira“, kazao je Ahmetspahić.

Pehar pobjedničkoj ekipi uručio je Tarik Agetović, direktor Fondacije kojem je na osmom malonogometnom turniru pripala čast da bude i u ulozi sudije.

Promotivna brošura

Naš katalog